Harta site-ului
Ajutor
SEMINAR DE FORMARE ”FORTIFICAREA ABILITĂȚILOR AUTORITĂȚILOR TUTELARE LOCALE/ TERITORIALE ÎN PREVENIREA SEPARĂRII COPIILOR PRIN DEZVOLTAREA SERVICIILOR SOCIALE”
SEMINAR DE FORMARE ”FORTIFICAREA ABILITĂȚILOR AUTORITĂȚILOR TUTELARE LOCALE/ TERITORIALE ÎN PREVENIREA SEPARĂRII COPIILOR PRIN DEZVOLTAREA SERVICIILOR SOCIALE”

Copiii au dreptul promordial de a trăi în familie, dar au și alte necesități și drepturi: necesitatea de a fi protejat de abuz și expluatare, necesitatea unui regim alimentar adecvat, necesitatea de adăpost, educație, îmbrăcăminte adecvată, căldură și afecțiune emoțională. Despre reformele legislative efectuate în domeniul protecției copiilor  și familiilor cu copii s-a discutat în cadrul seminarului de formare, cu genericul ”Fortificarea abilităților autorităților tutelare locale/teritoriale în prevenirea separării copiilor prin dezvoltarea serviciilor sociale” petrecut  la data de 23.03.17 în  incinta Centrului de odihnă pentru copii și tineret ”PRIETENIA” , organizat de către Direcția asistență socială și protecția familiei Dubăsari în colaborare cu CCF Moldova.  La ordinea de zi au fost discutate asemenea probleme ca:
  1. Cu privire la serviciile dezvoltate de către DASPF Dubăsari și numărul copiilor plasați în aceste servicii
  2. Cu privire la evidența copiilor aflați în situație de risc (Legea nr. 140 privind protecția spcecială a copiilor aflați în situație de risc și a celor separați de părinți, art.8)
  3. Cu privire la cadrul legal și schimbările recente în Legea nr. 140, Legea nr. 315 privind prestațiile sociale, Ordinul nr.78 al MMPSF)
  4. Cu privire la activitatea serviciilor instituite de DASPF Dubăsari și propuneri de instituire a  unor servicii noi la nivel local
  5. Formele de protecție  familială prioritare în situația de risc a copilului.
În calitate de experți în domeniu au fost prezenți  reprezentanții CCF Moldova  dna. Livia Marginean, manager de Program CCF Moldova și dna. Haritor Cristina, asistent social CCF Moldova. La seminar au participat specialiștii din cadrul DASPF Dubăsari, asistenții sociali comunitari și primarii localităților.  Avînd în vedere rolul APL 1 în identificarea, evidența și asistența copiilor rămași fără ocrotire părintească, cît  și atribuțiile primarilor localităților în calitate de autoritate tutelară locală conform prevederilor Legii nr. 140 cu privire la protecția specială a copiilor aflați în situație de risc și a celor separați de părinți, au fost informați și invitați la această activitate toți primarii localităților din raion, dar cu părere de rău au găsit de cuviință să participe doar  primarii din localitățile: Coșnița, Pîrîta, Molovata, Molovata Nouă, Doroțcaia.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

SEMINAR DE FORMARE ”FORTIFICAREA ABILITĂȚILOR AUTORITĂȚILOR TUTELARE LOCALE/ TERITORIALE ÎN PREVENIREA SEPARĂRII COPIILOR PRIN DEZVOLTAREA SERVICIILOR SOCIALE” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta