Harta site-ului
Ajutor
Seminar ,, Biblioteca și comunitatea,,
Seminar ,, Biblioteca și comunitatea,,

Conform programului de activitate, la 26 septembrie 2014, Direcția cultură și turism, a organizat și desfășurat un seminar de informare și instruire cu genericul: ,,Biblioteca și comunitatea,, cu participarea tuturor bibliotecarilor bibliotecilor publice din raion. Evenimentul a avut loc în incinta Bibliotecii publice Molovata Nouă, cu implicarea Serviciului promovarea politicilor pentru tineret. Agenda seminarului presupunea o ordine de zi cu un conținut amplu, participanților li s-au repartizat materialele de lucru: agenda, pliante, programul de cercetare în domeniul biblioteci, chestionare.
Scopul seminarului este relansarea și afirmarea bibliotecii ca centru comunitar, prin îmbogățirea cunoștințelor în domeniul istoriei bibliotecilor și integrarea acestora (teoretic și practic) în viața social-culturală a comunității.
Obiectivele activității sunt următoarele:
•    Plasarea bibliotecilor în centrul comunității; 
•    Afirmarea bibliotecii ca centru tehnologic; 
•    Demonstrarea valorii bibliotecii; 
•    Dezvoltarea competențelor profesionale. 
Agenda evenimentului a cuprins următoarele: Power Point,, Bilioteca și comunitatea,,; program de cercetare ,, Istoria bibliotecilor din raionul Dubăsari,, care are drept obiectiv însușirea de către  bibliotecari a tehnicii de cercetare și interpretare justă a documentelor și publicarea unor lucrări privitoare la istoria bibliotecilor. Bibliotecarilor li s-au explicat în detalii, pas cu pas etapele cercetării, urmate de recomandări. La publicarea lucrării, bibliotecarilor întîlnesc greutăți de aceea aici, am implicat și tineretul, care actualmente cunosc la perfecție tehnicile IT.
          Totodată, pentru a trezi imaginația participanților spre direcția cum ar trebui să arate lucrările dumnealor, Dna Valentina Verlan-șefa Bibliotecii publice Molovata Nouă a prezentat un Power Point,, Biblioteca în serviciul comunității,,.
Pe parcursul seminarului s-a simțit o atmosferă de lucru,dispoziție, aceste emoții s-au lăsat așteptate în chestionarele îndeplinite le sfîrșitul activității, unde 100% au scris-nivel înalt. Seminarul a luat sfîrșit sub o notă pozitivă, cu evaluări,concluzii și înmînarea certificatelor de participarecare. Totodată, na-u lipsit mulțumiri organizatotilor, care au promis la rîndul lor că astfel de activități-seminare vor fi organizate în toate bibliotecile din teritorul raionului nostru, în scopul prfecționării activității profesionale a bibliotecarilor, dar și de a demonstra valoarea adevărată a bibliotecilor.

             Ciudin Natalia,
             specialist  principal în domeniul biblioteci

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Seminar ,, Biblioteca și comunitatea,, - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta