Harta site-ului
Ajutor
Sejur de vară pentru copii – practică pentru studenţi
Sejur de vară pentru copii – practică pentru studenţi

Tabăra de vara „ Prietenia” din satul Coşniţa, raionul Dubăsari a încheiat cu Universitatea de Stat din Moldova un contract, ce prevede acordarea  stagiilor de practică, în postura de educatori, studenţilor  din anul doi, ce-şi fac studiile la facultăţile cu profil pedagogic. Studenţii s-au arătat foarte interesaţi de  acest fapt, pentru că au şansa de a se încadra într-o asemenea activitate, care le este necesară atît pentru a acumula experienţă pe plan profesional, cît şi pentru dezvoltarea abilităţilor de muncă în echipă.
Iniţiativa acestei colaborări a venit din partea conducerii taberei de vară, aceştia afirmă că au făcut acest pas luînd în considerare şi experienţa anilor precedenţi , cînd au mai primit la muncă tineri studenţi, care s-au descurcat foarte bine chiar dacă,  anterior nu au avut ocazia  de a lucra cu copii de diferite vîrste şi categorii sociale.
 
Emoţiile şi neîncrederea în sine i-au însoţit pe tineri în prima zi de sejur, chiar dacă conştientizau că acesta este un moment necesar pentru cariera şi viaţa lor. Tinerii totuşi au reuşit să depăşescă aceste stări negative, asumîndu-şi anumite responsabilităţi care ulterior i-au apropiat de copii, „ Înţeleg că astăzi este ultima zi de stagiere şi  îmi pare foarte  rău că o să mă despart de aceşti copii minunaţi  pe care deja i-am îndrăgit foarte mult. Am avut parte de la ei şi de şotii şi de momente foarte frumoase în timpul concursurilor, care m-au făcut să devin cu mult mai înţelegător şi mai responsabil atît faţă de copii cît şi faţă de ceilalţi oameni” , spune Alexandru student  la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, USM.  Aceleaşi sentimente sunt împărtăşite şi de studenta Ana care a rămas mulţumită de aceste zece zile petrecute la „Prietenia”, „A fost o experienţă grea însă foarte plăcută, şi deşi iniţial mi-a fost dificil să colaborez cu copiii, pînă la sfîrşit am descoperit că sunt foarte talentaţi şi sunt înzestraţi cu calităţi deosebite”. Vîrsta şi interesele comune i-au făcut pe studenţi să conlucreze foarte efectiv, obţinînd rezultate bune din partea conducătorului stagiului de practică „ Din prima zi am instruit studenţii făcîndu-le cunoştinţă cu obligaţiile lor, deşi  de la început au apelat de mai multe ori la mine , pe parcurs s-au încadrat şi au dat dovadă de dorinţă de a munci, pînă la sfîrşit fiind majoritatea notaţi cu calificativul foarte bine”.
 
Scopul comun al acestei colaborări este benefic  atît pentru studenţii care capătă o experienţă nemaipomenită, care-i pregăteşte şi din punct de vedere profesional şi ca viitori părinţi.  Administraţia taberei de vară  oferindu-şi serviciile se poate bucura la moment de educatori interesaţi pentru a-şi face treaba bine şi de copii încadraţi mereu în noi activităţi.

Anastasia Polevoi, corespondent - practicant

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Sejur de vară pentru copii – practică pentru studenţi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta