Harta site-ului
Ajutor
Şedinţe cu participarea membrilor Consiliului Raional al Elevilor
Şedinţe cu participarea membrilor Consiliului Raional al Elevilor

În perioada octombrie 2021-martie 2022, membrii Consiliului Raional al Elevilor din Dubăsari (CRE) au participat la 12 ședințe, organizate de către Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului, în special de către Rodica Caimac, coordonatoarea programului „Copiii apărători ai drepturilor omului” și Irina Gușan, coordonatoarea programului „Participarea copilului”.
Scopul ședințelor a fost de a dezvolta abilități practice de cercetare și reprezentare a nevoilor elevilor. La finalul primelor două ședințe, grupul a ajuns la trei domenii prioritare: educația sexuală în școală, educația psihologică în școală și volumul temelor pentru acasă și au elaborat un chestionar online cu scopul de a consulta elevii din instituțiile de învățământ care aspect să-l cerceteze în continuare. Chestionarul a fost completat de către 215 elevi, dintre care 40% au votat ca să fie cercetată implementarea Instrucțiunii privind managementul temelor pentru acasă, aprobată prin ordinul MECC nr. 1249/2018.
Membrii CRE au studiat Instrucțiunea dată, au formulat întrebări pentru chestionarul care a fost tradus și în limba rusă. Chestionarul dat a fost elaborat în aplicația Google Forms și transmis în toate instituțiile de învățământ din raion. La completarea chestionarului au participat 366 de elevi, iar rezultatele chestionarului au fost aduse la cunoștință de către membrii CRE directorilor adjuncți pe instruire și directorilor adjuncți responsabili de procesul educativ la atelierul de evaluare, desfășurat la data de 17.03.2022. Atelierul de evaluare a fost moderat de către Iosif Moldovanu, expert în domeniul drepturilor copiilor și Svetlana Isaicul, șef Centru metodic, Direcția Învățământ General Dubăsari.
În cadrul atelierului s-a pus accent pe rolul efectuării temelor pentru acasă, managementul timpului, volumul, specificul temelor pentru acasă, responsabilitățile cadrelor didactice și doleanțele elevilor. A fost un dialog constructiv la care toți participanții au venit cu propuneri întru îmbunătățirea situației ce privește managementul temelor pentru acasă, precum și creării unui mecanism de comunicare între cadrele didactice și elevii în ceea ce privește realizarea temelor pentru acasă.
Mă bucur de implicarea activă de care au dat dovadă membrii CRE şi asumarea responsabilităţilor în contextul democraţiei participative, pentru faptul că sesizează anumite disfuncţionalităţi din şcoală şi caută soluții pentru remedierea acestora.
Mă bucur că cadrele didactice promovează învățarea civismului și atitudinilor democratice, încurajează cooperarea, utilizarea energiilor pozitive ale elevilor şi reducerea indiferenţei, izolării şi înstrăinării acestora faţă de problemele şcolii.
Sănătate tuturor și succese în continuare!!!
Svetlana ISAICUL, Şef Centru metodic,
Direcţia Învăţământ General

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Şedinţe cu participarea membrilor Consiliului Raional al Elevilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta