Harta site-ului
Ajutor
ŞEDINŢA TEHNICĂ DE COORDONARE REGIONALĂ desfăşurată în or. Criuleni la data de 27 aprilie curent
ŞEDINŢA TEHNICĂ DE COORDONARE REGIONALĂ desfăşurată în or. Criuleni la data de 27 aprilie curent

   Vicepreşedintele raionului pe probleme sociale, dna Maria JIMBEI, a participat vineri 27 aprilie 2012 ora 10:00 în incinta sălii de şedinţe a Consiliului raional Criuleni la şedinţa tehnică de coordonare regională, organizată de către Consiliul Naţional de combatere a TFU de comun cu misiunea OSCE în Republica Moldova. Tema de bază a cestei şedinţe a fost „Realizări şi perspective în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane, violenţei în familie şi promovarea egalităţii genurilor”.
   Şedinţa a demarat cu cuvîntul de salut al preşedintelui raionului Criuleni, dl Vitalie ROTARU, adresat participanţilor la întrunire. 
   Tot aici a fost prezentată informaţia generală privind Programul Anti-trafic şi Gender al Misiunii OSCE în Moldova.
  Prezenţi la şedinţă au fost şi Valentina BRADU, procurorul raionului, Vitalie GRABOVSCHI, comisarul CPR Dubăsari şi Vladimir VANCEA, şef Direcţie asistenţă socială.
  Vicepreşedintele raionului, dna Maria JIMBEI a prezentat un raport cu privire la activitatea Comisiei raionale cu privire la prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane şi a violenţei în familie în perioada anului 2011 în raionul Dubăsari. S-a remarcat faptul că pe parcursul perioadei nominalizate nu au fost înregistrate cazuri de trafic de persoane sau infracţiuni conexe. De către organele de poliţie în anul 2011 au fost înregistrate 12 cazuri de violenţă în familie, care sunt monitorizate de către asistenţii sociali şi organele abilitate. 
   De către membrii Comisiei au fost efectuate controale şi organizate campanii informaţionale ale populaţiei privind prevenirea şi combaterea TFU şi migraţia ilegală ca un flagel infracţional transnaţional.
Concomitent, s-a menţionat că între organele de drept din teritoriu şi Comisia raională pentru combaterea TFU există o conlucrare permanentă unde trimestrial sunt petrecute şedinţele Comisiei numite, participând activ şi procurorul raionului, comisarul raionului, informaţia fiind adusă la cunoştinţă în teritoriu, ulterior prin intermediul publicaţiilor „Noutăţi Nistrene”.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

ŞEDINŢA TEHNICĂ DE COORDONARE REGIONALĂ desfăşurată în or. Criuleni la data de 27 aprilie curent - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta