Harta site-ului
Ajutor
Şedinţa ordinară a Stafului raional pentru desfăşurarea şi monitorizarea recoltării culturilor spicoase în raionul Dubăsari
Şedinţa ordinară a Stafului raional pentru desfăşurarea şi monitorizarea recoltării culturilor spicoase în raionul Dubăsari

Întrunirea a avut loc pe data de 3.07.12, ora 1300 în sala mică a Consiliului raional. La şedinţă au participat majoritatea membrilor Stafului. Şedinţa a fost condusă de dl Gr.Policinschi, preşedintele raionului, preşedintele Stafului raional.

La ordinea de zi au fost aprobate două întrebări:
1. Informaţia despre mersul lucrărilor la recoltare, prezentată de dl. V.Popescu, şeful Direţiei agricultură şi cadastru
2. Întroducerea unor modificări şi corectări în Planul de acţiuni pentru desfăşurarea campaniei de recoltare a culturilor spicoase.

S-a menţionat că recoltarea în raion a demarat începînd cu data 30.06.12. La moment roada este treerată pe o suprafaţă de 1500 ha acumulînduse 1500 t de cerialiere de prima grupă s-au cîte o tonă de cerialiere la hectar.


Cu temp sporit se petrece recoltarea în gospodăriile agricole; CAP”Victoria Cocieri” (P.Nirca), SRL”Salonislact” (S.Nirca), CAP”Doroţcaia- agro” (V.Bacioi), CP ”Oxentia-Service” (S.Terinte), SRL”Agrodac-Grup” (I.Isac), SRL”Agro-Terra” (P.Braşovianu) şi altele. Cu întîrziere s-au început aceste lucrări în gospodăriile; CAP ”Pîrita-agro” şi SRL ”Agrostel” (S.Mavrodi), SRL”Levobaciu” (P.Leşan), SRL”Agro Tiras” (S.Driga) şi altele.

N-au început recoltarea gospodăriile; CAP ”Dorcopagro” (V:Semionov), SRL ”CIP – Doragro” (I.Ctitor), SRL” Agrodorprod” (S:Polevoi) şi alţii.
Cele mai bune rezultatze la creşterea spicoaselor, în condiţiile dificile a anului curent, se obţin în gospodăriile agricole CP”Oxentia Service” – 23-25 q/ha, SRL”Agrodac- Grup”-20-22q/ha, SRL”Agro Terra- 12-14 q/ha, CAP „Doroţcaia-agro”- 10-12 q/ha.

Tot odată întrun şir de gospodării roada grîului de toamnă nu depăşeşte de 4-6 q/ha.

Agenţii economici dispunînd de toate cele necesare, sînt iniţiaţi să finiseze lucrările la recoltare nu mai tîrziu de 10 iulie 2012.


La Planul de acţiuni au fost operate unile modificări şi schimbări, inclusiv:
1.Conlucrarea APL de nivelul I cu agenţii economici din teritori,
2. Perfectarea instrucţiunilor de profil şi înmînarea lor agenţilor economici, conform
prevederilor legislaţiei în vigoare.

                                                                                    M.Dicusar,
 specialist principal DAC
                                                            

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Şedinţa ordinară a Stafului raional pentru desfăşurarea şi monitorizarea recoltării culturilor spicoase în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta