Harta site-ului
Ajutor
Şedinţa operativă cu conducătorii secţiilor, direcţiilor şi serviciilor Consiliului raional Dubăsari
Şedinţa operativă cu conducătorii secţiilor, direcţiilor şi serviciilor Consiliului raional Dubăsari

Astăzi, preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI a prezidat şedinţa de lucru cu conducătorii secţiilor şi direcţiilor Consiliului raional Dubăsari, Aparatul preşedintelui şi unele servicii desconcentrate în teritoriu, unde au fost discutate mai multe întrebări privind activitatea Consiliului raional Dubăsari.

În debutul şedinţei, Preşedintele raionului a solicitat informarea de către fiecare conducător a evenimentelor de domeniu, care au avut loc pe parcursul săptămînii precedente în teritoriul raionului.  

În domeniul învăţămînt a fost menţionată etapa de implementare a reformei structurale în educaţie din teritoriul raionului. La acest capitol, au fost desfăşurate, pe parcursul săptămînii precedente, seminare cu participarea contabililor din cadrul direcţiei şi primăriilor din teritoriu privind modulul managementului financiar, şi respectiv cu managerii şcolari privind statutul instituţiilor şi elaborarea bugetului pentru anul 2013. O altă chestiune discutată a fost implementarea educaţiei incluzive în raionul Dubăsari, şi anume elaborarea unui plan de acţiuni pentru copii care vor beneficia de sprijin în cadrul instituţiilor.

La capitolul şcolarizare, Direcţia învăţămînt, tineret şi sport a menţionat că toţi copii din teritoriu frecventează şcoala, şi respectiv are loc alimentarea elevilor în toate instituţiile de învăţămînt.

În domeniul asistenţei sociale s-a informat despre repartizarea ajutoarelor materiale persoanelor cu dizabilităţi, în baza deciziei Consiliului de administrare a fondului local de susţinere socială a populaţiei. Conform acesteia, de ajutor material au beneficiat 1092 persoane în sumă totală de 309600 lei. De asemenea, a fost stabilită acordarea ajutorului material unic persoanelor şi familiilor defavorizate – 50 persoane, în sumă totală de 28700 lei.

La capitolul agricultură a fost menţionată necesitatea creării Asociaţiei producătorilor agricoli în teritoriul raionului Dubăsari, ceea ce va permite atragerea şi cîştigarea noilor proiecte investiţionale în domeniu. Totodată, preşedintele raionului a solicitat Serviciului cadastru să monitorizeze înregistrarea imobilului proprietate publică a Consiliului raional şi să vină cu propunerile de modificare în legislaţia în vigoare.  

Cît priveşte dezvoltarea infrastructurii raionale, Direcţia construcţii a informat despre mersul executării lucrărilor la obiectele în proces de reparaţie şi etapa actuală de realizare.

Pentru săptămîna curentă au fost menţionate un şir de activităţi, printre care: desfăşurarea companiei de activism (pe o perioadă de 16 zile) împotriva violenţei în bază de gen, cu sloganul „De la Pace în Casă, la Pace în Lume”; măsuri social-culturale cu prilejul marcării „Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi”; desfăşurarea acţiunii cultural-sportive „Cupa preşedintelui raionului la volei”; întîlniri de lucru cu agenţii economici din agricultură; un şir de şedinţe şi întruniri de lucru privind activitatea Consiliului raional.

În altă ordine de idei, preşedintele raionului a solicitat şefilor de secţii şi direcţii, conform domeniului, elaborarea notelor informative privind pregătirea către sezonul de toamnă–iarnă 2012-2013 a instituţiilor din subordine, protecţiei civile şi situaţiilor excepţionale,etc., pentru a fi prezentate în cadrul şedinţei de lucru cu primarii şi conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu, ce va avea loc la 4 decembrie curent.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Şedinţa operativă cu conducătorii secţiilor, direcţiilor şi serviciilor Consiliului raional Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta