Harta site-ului
Ajutor
Şedinţa lărgită a efectivului raionului Dubăsari
Şedinţa lărgită a efectivului raionului Dubăsari

În legătură cu evenimentele petrecute acum 2 zile în urmă, şi anume reţinerea dlui Policinschi Grigore, Preşedintele raionului Dubăsari, de către procurorii din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, efectivul raionului a luat decizia de a organiza o şedinţă cu tot efectivul raionului pentru a discuta situaţia dată şi măsurile necesare de aplicat întru depăşirea acesteia. Astfel, la data de 29 septembrie curent, în faţa Consiliului raional Dubăsari, a fost organizată şedinţa dată, însă statutul acesteia s-a schimbat odată cu eliberarea dlui Preşedinte la data de 28.09.2017. Pentru a-şi exprima susţinerea faţă de dl Grigore Policinschi s-au adunat consilieri raionali, consilieri locali, primari, cetăţeni de onoare ai raionului Dubăsari, combatanţi, participanţi ai conflictului armat din 1992, reprezentanţi ai instituţiilor publice, din domeniile social, învăţământ, cultură, cetăţeni din raion, deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova.
Şedinţa a fost deschisă de către dl Sergiu Grigoriev, secretarul Consiliului raional Dubăsari care a subliniat că ,,în urma evenimentelor neplăcute petrecute am demonstrat că suntem o echipă puternică, unită. Noi nu ne schimbăm poziţia privitor la situaţia dată. Vom lupta până la urmă. Totodată, menţionez că noi menţinem declaraţia emisă anterior doar că vrem să mai adăugăm un comunicat, un îndemn pentru autorităţile locale de a fi duri şi să vă menţineţi puterea de a promova principiile autonomiei locale şi a votului încredinţat de către cetăţeni” a conchis secretarul Consiliului raional.
Dl Preşedinte  a mulţumit cetăţenilor pentru solidaritatea, unitatea demonstrată şi  susţinerea acordată în aceste zile menţionând că ,, Am reuşit pas cu pas să ridicăm şi să facem cunoscut de întreaga ţară raionul Dubăsari. Vreau să mulţumesc tuturor pentru unitatea respectivă iar prezenţa masivă a dumneavoastră aici se datorează faptului că raionul Dubăsari a fost, este şi va fi un raion puternic, un raion unit. Este absolut important că noi nu ne împărţim şi nu am muncit pentru partide. Iar, atunci în 2003, când am mers la dl Voronin Vladimir, cu iniţiativa de a crea raionul Dubăsari, acesta mi-a spus ,,pentru mine nu contează culoarea politică dar profesionalismul ca să creezi un raion bun, un raion exemplu şi recunoscut şi de regiunea transnistreană”.
De asemenea, în faţa celor prezenţi a venit cel mai vârstnic consilier raional, cetăţean de onoare al raionului Dubăsari, dl Alexandru Miţcul care a adus sincere mulţumiri dlui  Grigore Policinschi şi a venit cu o recomandare pentru cei de la guvernare ,,că ar fi bine să le fie un exemplu astfel de Preşedinte bun şi unic în Republica Moldova ca Grigore Policinschi”.
Preşedintele Republicii Moldova în perioada 2001-2009, deputat în parlamentul Republicii Moldova, dl Vladimir Voronin a remarcat că ,,ceea ce s-a întâmplat cu Preşedintele raionului Dubăsari nu este o excepţie şi singurul caz din Republica Moldova. Terorul asupra Republicii Moldova a pornit la 7 aprilie 2009. Vă mulţumesc pentru tăria de caracter şi verticalitate dle Preşedinte”.
Primarul  s. Doroţcaia, dl Valeriu Berzan, care este şi preşedintele Asociaţiei primarilor din raion a menţionat că ,,acest pas făcut de cei de sus nu este altceva decât un atac direct asupra valorilor democratice. Cazul dat ne îndeamnă să rezistăm şi să fim uniţi. Dl Policinschi a muncit, munceşte şi va munci în raionul Dubăsari”.
Prezent la şedinţa dată, dl Vasile Bolea, deputat în parlamentul Republicii Moldova a accentuat că ,,ceea ce s-a întâmplat este un caz fără precedent. Guvernarea actuală merge în atac asupra Autorităţilor publice locale. Grigore Policinschi este o persoană care se bucură atât de încrederea cetăţenilor cât şi de a celor de peste hotare, fiind membru al Autorităţilor Locale din cadrul  Consiliului Europei”.
Cu un mesaj de încurajare, pentru presiunile suportate în aceste zile, faţă de Preşedintele raionului Dubăsari a venit dl Anatol Cibotenco, combatant, participant la Conflictul armat din 1992 şi dl Gicu Afroni, lucrător în domeniul culturii.
Şedinţa a încheiat cu mesaje de mulţumire pentru susţinerea acordată, exprimate de către dl Grigore Policinschi, pentru consolidarea şi unitatea de care au dat dovadă locuitorii raionului Dubăsari. Raionul Dubăsari are un viitor!!!
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și  transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Андрей
2017-10-02 23:31:28
СОГЛАСЕН : Интересное предложение прозвучало от ветерана Чеботенко Анатолия : конкретно разбираться , и спрашивать по каждому арестованному жителю р-на Дубэсарь, независимо , кто это глава района или рядовой житель…. : https://youtu.be/l6rtJ_JxiD8
https://youtu.be/eQ3B4WEOUqo
в ком.Кошница арестовывают не в чём не виновных коренные жителей, таких как священнослужителя батюшку Руссу Генадия .: сидит с 2014г., всего на 12 лет, по заказу… только за то что требовал прекратить обворовывание детей сирот , супругой Варонина… в детском доме «Конкордия»….и прочее...
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Şedinţa lărgită a efectivului raionului Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta