Harta site-ului
Ajutor
Şedinţă cu participarea serviciilor desconcentrate în teritoriul raionului şi serviciile descentralizate ale Consiliului raional
Şedinţă cu participarea serviciilor desconcentrate în teritoriul raionului şi serviciile descentralizate ale Consiliului raional

Pe data de 5 noiembrie a fost organizată şedinţa cu participarea serviciilor desconcentrate în teritoriul raionului, serviciile descentralizate ale Consiliului raional şi Serviciul Situaţii Excepţionale Dubăsari.
Pe ordinea de zi au fost examinate două întrebări:
1.Cu privire la măsurile şi activităţile petrecute în luna octombrie şi sistematizarea măsurilor şi activităţilor pentru luna noiembrie.
Raporton: M. Jimbei,vicepreşedintele raionului
2.Cu privire la măsurile întreprinse de către autorităţile publice locale de nivelul I, serviciilor desconcentrate şi descentralizate în vederea asigurării activităţii viabile a tuturor instituţiilor din raion pentru buna funcţionare în perioada de toamnă-iarnă 2013-2014.
Raportor: A. Gîncu, şef Serviciul Situaţii Excepţionale
În cadrul şedinţei s-au discutat mai multe întrebări ce ţin de îndeplinirea programelor şi sarcinilor pe luna octombrie şi sistematizarea măsurilor şi activităţilor pentru luna noiembrie. În acest context, au fost prezentate rapoartele şi informaţia de către vicepreşedintele raionului, dna Maria Jimbei, şefii serviciilor desconcentrate în teritoriul raionului şi primarii localităţilor. 
Reieşind din rapoartele şi informaţia prezentată S-a decis:
1.Se ia act de informaţia prezentată.
2.Primarii localităţilor să reacţioneze prompt la solicitările Inspecţiei Ecologice de Stat, în deosebi în ceea ce priveşte gestionarea bazinelor acvatice aflate pe  teritoriul administrat de dumnealor.
3.Primarii localităţilor să atragă surse financiare prin implicarea în  diferite proiecte în vederea amenajării unei gropi becare în teritoriu, pentru nimicirea animalelor infectate.
4.De a întreprinde măsuri pentru neadmiterea arderii deşeurilor în localitate.

Şeful  Serviciul Situaţii Excepţionale dl Adrian Gîncu, a informat despre nivelul de pregătire a serviciului către sezonul rece şi controalele efectuate în fiecare localitate. Astfel dl Gîncu a atenţionat primarii despre necesitatea pregătirii rezervei de combustibil şi a echipamentului corespunzător, în scopul lichidării cu succes a oricărei situaţii excepţionale.
Şeful de sector Dubăsari a S.A. „Drumuri Criuleni” dl Mihail Nistreanu, a adus la cunoştinţă despre lucrările efectuate de S.A. „ Drumuri Criuleni”, în raionul Dubăsari. Pentru raionul  Dubăsari sunt distribuite 207t - sare tehnică; 200t - nisip; 78% - material antiderapant, care urmează a fi   amenajate pe marginea drumurilor  odată cu începerea frigurilor.  De către S.A. „ Drumuri Criuleni”, în raionul Dubăsari urmează să fie angajaţi temporar 6 persoane  în sectoarele cele mai periculoase.
Dl Mihai  a specificat faptul că surse financiare sunt, este nevoie de timp. La moment drumurile din raionul Dubăsari pentru sezonul rece sunt pregătite aproximativ la 100%.
Dna Maria Jimbei, vicepreşedintele raionului a  accentuat că de intervenţia operativă a  fiecăruia depinde soluţionarea cît mai rapidă şi eficientă a problemelor apărute.
Reieşind din informaţia prezentată, S-a  decis:
1.Se ia act de informaţia prezentată.
2.M. Nistreanu, şef de sector Dubăsari a S. A. „Drumuri Criuleni”,  de aprovizionat postul Serviciului Situaţii Excepţionale din s. Holercani cu material antiderapant.
3.Dl M. Nistreanu pe viitor să fie inclus în comisiile de reparare a drumurilor, nemijlocit la reabilitarea traseului din s. Vasilevca.
4.Primarii localităţilor, consiliile locale de a întreprinde măsuri în pregătirea către sezonul rece a anului a familiilor socialmente vulnerabile şi a persoanele cu dezabilităţi.
5.Primarii localităţilor de a întreprinde măsuri în protecţia rezervei forestiere şi evitarea tăierii ilicite a acesteia.
6.Primarii localităţilor, managerii instituţiilor preşcolare şi preuniversitare de întreprins măsuri în termoficarea clădirilor. 
7.Primarii localităţilor din timp să  întreprindă măsuri de pregătire a tehnicii speciale sau contractarea acesteia  în deszăpezirea localităţilor.


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Şedinţă cu participarea serviciilor desconcentrate în teritoriul raionului şi serviciile descentralizate ale Consiliului raional - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta