Harta site-ului
Ajutor
Şedința ordinară a Consiliului consultativ al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă
Şedința ordinară a Consiliului consultativ al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă

La data de 22 octombrie a avut loc şedința ordinară a Consiliului consultativ al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în cadrul căreia au fost puse în discuţie chestiuni ce ţin de  realizarea prevederilor Planului de Acțiuni al AOFM Dubăsari privind ocuparea forței de muncă în trimestrul III al anului 2013 și sarcinile de activitate pentru trimestrul IV curent, valorificarea mijloacelor financiare destinate pentru dotarea activităților agenţiei, intensificarea conlucrării cu șomerii pasivi, situația actuală pe piața muncii din raion.
Șeful AOFM, dl V. Micu a informat membrii consiliului privind colaborarea cu autoritățile locale și agenții economici, organizarea seminarelor informative cu șomerii, formarea profesională şi antrenarea șomerilor la lucrări publice, identificarea locurilor vacante și plasarea în cîmpul muncii a șomerilor. La compartimentul lucrări publice a fost menționată indiferenţa unor primari de a organiza lucrări publice cu antrenarea şomerilor, fapt ce condiționează în trimestrul IV o economie de 20,7 mii lei.                    
În urma analizei măsurilor active şi de protecţie socială pe piaţa forţei de muncă s-a identificat necesitatea promovării prin intermediul primăriilor și Biroului Comun de Informații și Servicii despre posibilitatea de informare și integrare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă precum și serviciile oferite de către AOFM pentru cetățenii reîntorși de peste hotarele țării.
A fost propusă spre examinare de către AOFM şi Direcţia Asistenţă Socială posibilitatea antrenării șomerilor cu statut special la acordarea serviciilor de asistență socială persoanelor cu dizabilități.
V. Micu, şef AOFM

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Şedința ordinară a Consiliului consultativ al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta