Harta site-ului
Ajutor
Şedința de iniţiere privind începutul etapei de construcţie în cadrul proiectului „Sporirea eficienţei energetice a Liceului Teoretic Holercani”
Şedința de iniţiere privind începutul etapei de construcţie în cadrul proiectului „Sporirea eficienţei energetice a Liceului Teoretic Holercani”

La data de 27.05.2020, Agenția de Dezvoltare Regională, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) şi reprezentanții Consiliului raional Dubasari, s-au întrunit online într-o  ședință de iniţiere privind începutul etapei de construcţie  la obiectul: Sporirea eficienței energetice pentru Liceul teoretic din Holercani, s. Holercani, cu respectarea normelor de rigoare instituite în legătură cu situația pandemică din țară.
La ședință au participat: expert GIZ/MSPL Dl Dietrich Hahn, consultant Superior Internaţional, Valentina Pleșca, expert Natalia Ionel, consultant Naţional în domeniul monitorizării bazate pe rezultate și evaluare, Eugeniu Pelevan, Consultant regional Oleg Secrieru, şef Secţia Management proiecte ADR Centru,  Dmitri Popa, Vicepreşedintele raionului Dubăsari, Larisa Brăducean, șef DÎG CR Dubăsari, Zinovia Sîreţanu, manager de proiect, Tamara Rotari, director al Liceului teoretic Holercani, reprezentantul comitetului părintesc ”Făclia” s. Holercani, Sandul Efrosenia.
 În cadrul ședinței on-line au fost puse în discuție următoarele subiecte:
  • Contribuția locală din partea Consiliului raional Dubăsari;
  • Actualizarea anexelor Memorandumului de Înțelegere (GIZ/MSPL-ADR Centru- APL Dubăsari);
  • Organizarea următoarelor ședințe CDL;
  • Rezultatele preliminare a procedurii de achiziție;
  • Monitorizarea bazată pe rezultate.
Astfel, în cadrul întrunirii a fost abordată întrebarea ce ține de contribuţia Consiliului raional Dubăsari în valoare de 578,1 mii lei, care urmează a fi achitată pentru lucrările de construcţie în cadru proiectului investiţional. Totodată, expertul GIZ a informat că Liceul s. Holercani este inclus în Programul de granturi, pentru a acoperi necesităţile de difuzare prin mass-media, iar în luna septembrie 2020 se v-a lansa o solicitare repetată de propuneri de proiect, ce reprezintă o oportunitate pentru ONG-uri în parteneriat cu Liceul teoretic Holercani, să aplice la Programul de granturi oferit de către GIZ.
În continuare managerul de proiect, a adus la cunoştinţă, despre activităţile care au fost realizate la capitolul implimentarea sistemului de managment energetic în liceu. Dl Oleg Secrieru, şef Secţia management proiecte ADR Centru, a informat că pe data de 15.05.2020 a fost transmis on-line opțiunea de deschidere a ofertelor operatorilor economici pentru contractarea lucrărilor de construcție la obiectul: Sporirea eficienței energetice pentru Liceul teoretic din Holercani, s. Holercani.   La moment evaluarea nu se efectuează din cauza pandemiei Covid-19.
Amintim, că proiectul „Sporirea eficienţei energetice a Liceului Teoretic Holercani” raionul Dubăsari este finanțat de Uniunea Europeană, în cooperare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).
 
Zinovia SÎREŢANU,
Secția construcții, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Şedința de iniţiere privind începutul etapei de construcţie în cadrul proiectului „Sporirea eficienţei energetice a Liceului Teoretic Holercani” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta