Harta site-ului
Ajutor
Secţia Securitate Publică a IP Dubasari atenţionează: ,,Atenţie maximă în timpul scaldatului,,
Secţia Securitate Publică a IP Dubasari atenţionează: ,,Atenţie maximă în timpul scaldatului,,

Analiza efectuată, denotă că anume în perioada sezonului estival sunt înregistrate cele mai mute cazuri de înec. Pentru a preveni astfel de cazuri, Secţia Securitate Publică a IP Dubasari face câteva recomandări pentru populație. Astfel cetăţenii sunt sfătuiți să înoate numai în locuri amenajate deoarece într-un loc necontrolat malurile pot fi abrupte sau pot fi curenți repezi de apă cu vârtejuri, ce pot provoca traume, accidente sau chiar înecul. Nu este recomandat înotul în stare de ebrietate. Cei care nu au rezistență sau nu știu să înoate nu trebuie să intre în apă mai sus de brâu și nici să se aventureze în locuri periculoase. De evitat sunt și saltelele cu aer, anvelopele sau scândurile. Săriturile de pe debarcadere, poduri sau alte construcții pot cauza și ele accidente. Chiar și cei mai experimentați înotători trebuie să evite să treacă de pistele de interzicere și scăldatul seara târziu sau noaptea. Copiii trebuie supravegheați în apă.
Cei care ajung într-o situație lângă o persoană care se îneacă pot încerca să o salveze numai dacă sunt antrenați pentru așa ceva sau sunt înotători experimentați. În acest caz salvatorul se apropie prin spatele victimei și încearcă să o aducă la mal. În caz contrar se pot încerca alte măsuri: aruncarea unei funii cu un capăt de prindere, folosirea unui băț lung, remorcarea victimei până la mal cu o barcă.

 

Igor Loghin, locotenet-colonel de poliţie
Şeful Secţiei Securitate Publică a IP Dubasari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Secţia Securitate Publică a IP Dubasari atenţionează: ,,Atenţie maximă în timpul scaldatului,, - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta