Harta site-ului
Ajutor
Secerişul în plină desfăşurare.
Secerişul în plină desfăşurare.

La data de 20 iulie 2016, conform planului Direcţiei agricultură şi cadastru de comun cu dl V.Sandul vicepreşedintele raionului şi specialiştii Direcţiei, s-a efectuat o vizită de lucru în lanurile unde merge recoltarea grîului şi a secarei în gospodăria agricolă SRL “AGROTIRAS”, conducător dl Ştefan Driga din s.Molovata Nouă. Gospodăria agricolă îşi desfăşoară activitate pe o suprafaţă de 192 ha, dintre care 60 ha grîu, 40 ha secară, 11 orz, 17 porumb, 64 floarea soarelui, o seră cu tomate pe o suprafaţă de 0,1 ha şi ceapa 0,5 ha. Din păcate din cauza interdicţiei din partea Transnistreană la terenurile de după traseul Rîbniţa-Dubăsari-Tiraspol, dl  Şt.Driga nu are acces şi nu poate prelucra 250 ha de teren arabil.
În procesul de recoltare în gospodăria dată sunt încadraţi 5 persoane şi anume: dl Anatolie Procop şi dl Sergiu Beşleaga-combaineri, dl Vladimir Avxentiev- inginer, Vitalie Beşleaga - mecanizator şi dl Valerie Brăducean agronom-şef. Din discuţiile cu mecanizatorii, recoltarea merge la un nivel normal, desigur sunt şi unele probleme cu tehnica agricolă, dar se depune efort maximal pentru repararea combinei pentru a finisa, în termen şi în pofida timpului favorabil, recoltarea cerealelor. Roada medie la grîu este în jurul de 38 centnere la hectar şi la secară în jur de 25 centnere la hectar. În gospodăria agricolă SRL “AGROTIRAS” recoltarea cerealelor se va finisa pînă la data de 24 iulie curent.
Din partea Direcţiei agricultură şi cadastru şi a Consiliului raional Dubăsari le dorim agricultorilor din raion success  şi o roadă cît mai bogată.
 
 
 

Maria Dicusar
   Direcţia agricultură şi cadastru
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Secerişul în plină desfăşurare. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta