Harta site-ului
Ajutor
Şcoala Tînărului Conducător la cea de a XV-a ediţie, 2015
Şcoala Tînărului Conducător la cea de a XV-a ediţie, 2015

     În perioada 31 octombrie- 1 noiembrie 2015, în incinta Centrului de odihnă pentru copii şi tineret ,,Prietenia” s. Coşniţa, raionul Dubăsari, a fost organizată măsura Şcoala Tînărului Conducător, ediţiaa XV-a, sesiunea de toamnă, cu genericul „Prin comunicare permanentă promovăm imaginea și implicarea tinerilor din raionul Dubăsari”, avînd următoarele obiective:

  • Promovarea şi susţinerea tinerilor prin şcolarizare în procesul decizional.
  • Participarea activă a tinerilor la viaţa publică din localitate.
  • Stabilirea şi dezvoltarea unor bune relaţii de prietenie şi colaborare între tinerii din diferite comunităţi, unui parteneriat eficient  cu APL şi organizaţiile de tineret.
  • Familiarizarea tinerilor cu rolul şi activităţile desfăşurate de organizaţiile obşteşti.

     Acest eveniment a fost organizat de către  Consiliul raional  Dubăsari sub egida d-lui Grigore POLICINSCHI - Președintele raionului Dubăsari.

     La această ediţie s-au adunat peste 130 de participanţi, cu vîrsta cuprinsă  între 14 - 30 ani din raionul Dubăsari (liceeni,  bursieri, premianţi ale olimpiadelor locale şi raionale la limba şi literatura română, tineri din cadrul Consiliilor Locale de Tineret, specialişti din cadrul Consiliului raional) fiecare CLT a fost însoţit de un profesor ce coordonează activitatea în cadrul instituţiei de învăţămînt.

     Oaspeţi de onoare au fost: dl Grigore POLICINSCHI, Preşedintele r-lui Dubăsari; Dna Maria Jimbei, Vicepreşedintele r-lui Dubăsari; Dl Sergiu Grigoriev, Secretarul Consiliului raional Dubăsari; Dna Roşca Tatiana, Consilier raional; Dl Alexei Gafeli, primar de Coşniţa; dna Larisa Braducean, şef Direcţia învăţămînt, tineret şi sport.

     Deschiderea oficială a celei de-a XV-a ediţii a Şcolii Tînărului Conducător a fost făcută de către dl preşedinte, care a salutat toţi tinerii participanţi şi i-a îndemnat să fie activi, remarcînd importanţa educativă şi practică a întîlnirilor de acest gen, la care au venit şi oaspeţii de onoare  pentru a-i stimula să participe la toate sesiunile ediţiei date pentru a demonstra că într-adevăr sunt cei mai buni şi cei mai talentaţi.

     Pe durata forumului participanţii au fost dispuşi la o liberă comunicare, au avut accesla internet pentru a mediatiza evenimentul şi a-şi diversifica relaţiile. Au avut parte de 5 sesiuni precum: 

Sesiunea 1. Deschiderea oficială, cu îndrumări şi împărtăşire de experienţă din partea oaspeţilor de onoare.

Sesiunea 2. Prezentarea rapoartelor de activitate pe parcursul anului 2015 de către Consiliile Locale de Tineret, prezidată de către Dl Victor Aslanov, specialist principal DCT.

Sesiunea 3. Comunicare şi mediatizare:

  • Elaborarea unui articol şi a documentelor oficiale (demers, cerere, notă informativă, CV), prezidată de către Dna Violeta Tolstenco, specialist principal-inspector școlar DÎTS;
  • Elaborarea unei prezentări de succes, prezidată de către Dl Tudor Verlan, Directurul Liceului Teoretic "Ion Creangă", profesor de informatică;
  • Publicarea articolelor pe pagina oficială a Consiliului raional Dubăsari, prezidată de către Dl Zarif Ghilimutdinov, specialist IT.

Sesiunea 4. Măsuri de protecţie a vieţii şi sănătăţii copiilor, prezidată de Dl Ruslan Rotaru, şef Sectorul de poliţie nr.2, căpitan de poliţie.

  • Prezentarea de către Consiliile Locale de Tineret a scenetelor pe tema "Drepturile Omului"

Sesiunea 5. Totalizarea ŞTC ediţia a- XV-a.

     De asemenea, la finalul primei zile de desfăşurare a forumului, a fost organizată seara culturală, unde tinerii au organizat un concert, au dansat, au înscenat şi au cîntat iar la finalul a celei de a 2-a zi a avut loc "Karaoke show", unde tinerii au fost în rol de vedete ai scenei mari iar spectatorii au apreciat foarte activ fiecare participant, această sesiuni au fost momentul forte, cînd talentele raionului Dubăsari şi-au etalat capacităţile în artă, au demonstrat că avem mulţi tineri talentaţi care merită să fie promovaţi, susţinuţi şi apreciaţi la justa valoare.

     La finalul proiectului dna Maria Jimbei a înmînat tinerilor certificate de participare şi diplome de menţiune, pentru activitate rodnică în cadrul Şcolii Tînărului Conductor: CLT Coşniţa; CLT L.T."Mihai Eminescu", Dubăsari şi CLT L.T."Ştefan cel Mare şi Sfînt", Grigoriopol; pentru cel mai exemplar comportament şi punctualitate- CLT Pohrebea şi pentru cel mai apreciat număr artistic în cadrul serii culturale- CLT Ustia.

     Vitalina Avxentiev, membru CLT Molovata Nouă, la finalul evenimentului a venit cu un mesaj către toți tinerii din raionul Dubăsari: ” Școala Tînărului Conducător este o inițiativă foarte bine gîndită și organizată.  În aceste trei zile, cît am participat la ȘTC, m-am simtit destul de bine , mai întăi de toate am învățat o serie de lucruri utile, mi-am facut o mulțime de prieteni noi și nu în ultimult rînd am avut o distracție la maxim în timpul liber. Vă îndemn pe fiecare din voi sa fiți mai activi , să dați dovadă de cunoștințe pentru a ajunge la Școala Tînărului Conducător, ajungînd aici o să vă încredințați singuri că lucrurile sînt foarte adevărate . De asemenea am avut organizatori și moderatori de minune,care mereu au fost alaturi de noi, care ne-au îndrumat doar de bine și ne-au susținut. Mulțumiri și succese mari organizatorilor.”

     ”Cu mare plăcere am participat la cea de a XV-a ediție a ȘTC. Acest seminar a avut un impact fundamental asupra desăvîrșirii personalității tinerilor lideri. În urma acestui seminar am făcut schimb de experiență între Consiliile Locale de Tineret din raion, am preluat diverse activități pe care noi, CLT Coșnița le vom organiza și în localitatea și în liceul nostru. Prin această ediție am avut ocazia de a ne promova și de a ne forma abilitățile de lidership. Aducem mari multuțimi conducerii raionului Dubăsari, în frunte cu d-ul Gigore Policinschi pentru susținerea tinerilor în diverse activități. Așteptăm cu nerăbdare sesiunea de primavară 2016” spune Niculița Otilia, președinte CLT Coșnița.

     Tinerii participanţi s-au manifestat foarte activ la  toate acţiunile exprimînd recunoştinţa faţă de organizatorii Şcolii Tînărului Conducător, îndeosebi Preşedintelui raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi.

 

Victor ASLANOV,

specialis principal, Direcția cultură și turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Şcoala Tînărului Conducător la cea de a XV-a ediţie, 2015 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta