Harta site-ului
Ajutor
Şcoala Tânărului Conducător din raionul Dubăsari dedicată marelui domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt
Şcoala Tânărului Conducător din raionul Dubăsari dedicată marelui domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt

„Cunoscând istoria, eroii, tradiția ne facem mai sociabili,
 mai altruiști, mai iubitori de om și viață.”
Nicolae Iorga
În perioada 10 – 11 aprilie 2018, la COCT „Prietenia” Coşniţa, s-a desfăşurat Şcoala Tânărului Conducător cu genericul „Respect pentru trecutul istoric al țării, păstrăm prezentul și ne implicăm pentru a crea viitorul Moldovei”. Scopul acestui eveniment a fost mediatizarea şi informarea tinerilor din raionul Dubăsari despre administrarea Statului Moldova în perioada din trecut și promovarea implicării tinerilor în procesul decezional.
Evenimentul a fost deschis de către dl Grigore POLICINSCHI, preşedintele raionului Dubăsari, care a menţionat că la acest eveniment se va pune accent pe valorificarea personalității lui Ștefan cel Mare și Sfânt în cursul istoric al Moldovei, cultivarea spiritului patriotic și cetățenesc al tinerilor, precum și identificarea soluțiilor de depășire a dificultăților și provocărilor cu care se confruntă tinerii.
Pe perioada evenimentului tinerii au avut posibilitate să se bucure de prezența  dlui Stepaniuc Victor, doctor în științe istorice, decan, Institutul Relaţii Internaţionale din Moldova, care le-a vorbit tinerilor despre  Ştefan cel Mare şi Sfânt, Domnitor al Moldovei. Dumnealui a organizat și un concurs interesant cu întrebări din istorie. Tinerii care au răspuns corect au câștigat o carte de istorie. Un alt participant al acestui eveniment a fost dl Alexandru Roman, doctor habilitat, profesor titular al Universității de Stat din Moldova care le-a adus la cunoștință tinerilor date interesante din viața și activitatea lui Dimitrie Cantemir.
Tot în cadrul  Școlii tânărului conducător tinerii au prezentat un Raport de activitate a Consiliilor Locale de Tineret pentru perioada ianuarie – martie. În urma prezentărilor au evidențiate cele mai reușite și originale activități realizate de  tinerii din localitățile raionului.
Prima zi a Școlii tânărului conducător  s-a finisat cu serata culturală „Suntem urmașii lui Ștefan cel Mare” unde s-a cântat, s-a recitat, s-a dramatizat, într-un cuvânt s-a proslăvit Moldova și Domnitorul Ștefan cel Mare care rămâne a fi un exemplu pentru generația în creștere. Nu în zadar și Ion Luca Caragiale a menționat că „istoria pentru noi trebuie să fie un izvor nesecat de poezie sănătoasă, un șir de icoane sfinte de unde capătăm totdeauna învățătura de adevăr și insuflare de virtute”.
 

Svetlana ISAICUL,
șef Secția management al curriculumului
și formare profesională continuă

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Şcoala Tânărului Conducător din raionul Dubăsari dedicată marelui domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta