Harta site-ului
Ajutor
Schimbări în procesul de repartizare a biletelor de tratament beneficiarilor instituţiilor de forţă
Schimbări în procesul de repartizare a biletelor de tratament beneficiarilor instituţiilor de forţă

CTAS Dubăsari vă  aduce la cunoştinţă că, începând cu 01.11.2018, beneficiarii din instituţiile de forţă îşi vor realiza dreptul la tratamentul balneosanatorial, prin intermediul Caselor teritoriale de asigurări sociale (CTAS), în raza domiciliului. Ca rezultat va decădea necesitatea deplasării beneficiarilor, de la locul de domiciliu al persoanei până la CNAS, în municipiul Chişinău, ceea ce va exclude cheltuielile de deplasare şi micşorarea timpului de deservire a beneficiarilor.
Atenţionăm că, conform Regulamentului privind condiţiile, modul de asigurare, evidenţă şi distribuire a biletelor de tratament sanatorial acordate veteranilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 190  din  17.03.2010, pentru a beneficia de bilet de tratament, veteranii din instituţiile de forţă vor prezenta cerere la CTAS Dubăsari, din raza de domiciliu, cu anexarea următoarelor documente confirmative: copiile actului de identitate și a legitimației de veteran sau participant la război, adeverința pentru primirea biletului de tratament (formular nr. 070/e), copia primei și ultimei pagini care conțin înscrieri ale carnetului de muncă, certificatul privind gradul de dizabilitate. Suplimentar, după caz prezintă:
a) veteranii serviciului militar, veteranii organelor afacerilor interne, ai Centrului Național Anticorupție, ai organelor securității statului și ai sistemului penitenciar – copia legitimației de veteran și/sau a documentului care confirmă existenţa ordinelor şi medaliilor;
b) soții supraviețuitori, inapți de muncă, ai participanților la cel de-al Doilea Război Mondial sau la acțiunile de luptă în timp de pace din rândul militarilor căzuți la datorie ori soții persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului decedate, dacă nu s-au recăsătorit, copiii acestora până la atingerea vârstei de 18 ani sau după această vârstă, dacă își continuă studiile în instituțiile de învățământ la cursurile de zi, până la terminarea studiilor (însă cel mult până la atingerea vârstei de 23 de ani) – copia certificatului de căsătorie, pentru copii – certificatul de studii.
Svetlana CIOBANU,
Casa teritorială de asigurări sociale

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Schimbări în procesul de repartizare a biletelor de tratament beneficiarilor instituţiilor de forţă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta