Harta site-ului
Ajutor
Satul Vasilevca la 85 ani
Satul Vasilevca la 85 ani

Un an întreg moldoveanul munceşte şi agoniseşte pe lîngă gospodărie, ca măcar întro zi să poată să se relaxeze şi să sarbătorească.

Această zi pentru satul Vasilevca, este data de 27 octombrie – „Ziua Sfintei şi Cuvioasei Parascovia” sau „Vinerea Mare” cum i se mai  spune în popor. Zi însemnată pentru gospodarii şi gospodinele satului, care în graba mare fac ordine prin gospodării, case şi suflete, împodobesc mesele cu bucate tradiţionale moldoveneşti şi cu sufletul la gură aşteaptă oaspeţii.

Cu prilejul sărbătorii  „Hramul satului”, în localitate s-au petrecut o multitudine de măsuri pe parcursul a două zile. Data de 27 octombrie a fost dedicată celor dragi. Din activităţile culturale a fost petrecută doar discoteca. Însă data de 28 octombrie   i-a adunat pe toţi locuitorii în centrul satului. Începînd cu ora 1100, s-au petrecut competiţiile sportive tradiţionale: trînta, estafeta, ridicarea greutăţilor şi tracţiunea la bară. S-au deosebit următorii participanţi:

-          la trîntă: Berbec- Fachira Roman

 Iepure-Bolgari Ion

Cocoş-Gaţcon Ion

-          ridicarea greutăţilor:- locul I –Gaţcan Veaceslav

                                  locul II -Gaţcan Mihail

                                   locul III-Gaţcan Oleg

-          estafeta:

        locul I-Prudeanu Oxana

  locul II- Gaţcan Olesea

  locul III-Bolgari Svetlana

    

 A urmat apoi un concer formidabil cu participarea ansamblului „Integro”, de la Casa de cultură raională Dubăsari, prezenta dumnealor a fost posibilă datorită eforturilor Direcţiei cultură, şef dna Valentina Semionov.

Cea mai mare surpriză a zilei a fost vizita neaşteptată a dl preşedinte al raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, care în pofida interdicţiilor şi obstacolelor din partea autorităţilor neconstituţionale de la Tiraspol, a găsit timpul şi modalitatea împreună cu şef Direcţiei asistenţă sociala, dl Vancea Vladimer , de a  ajunge pe meleagurile noastre. Domnia sa a venit cu un mesaj de felicitare, de ziua satului, pentru toţi locuitorii acestuia şi  oaspeţii prezenţi. Pentru localitate şi Centru comunitar s-a adus în dar o vază în stil naţional cu flori şi ajutoare materiale pentru familiile socialmente vulnerabile.

Graţie sprijinului Cosiliului Raional şi al primăriei com. Cocieri în frunte cu primarul Miţcu I, sărbătoarea localităţii s-a petrecut la un nivel înalt.

 

Bolgari Ludmila, reprezentantul CRD, s. Vasilevca

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Satul Vasilevca la 85 ani - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta