Harta site-ului
Ajutor
Satele din stînga Nistrului a raionului Dubăsari necesită o susţinere mai amplă
Satele din stînga Nistrului a raionului Dubăsari necesită o susţinere mai amplă

În urma vizitei, în raion a grupului de lucru din cadrul Guvernului, petrecută în luna aprilie curent, a demarat un amplu lucru ce are menirea să identifice problemele cu care se confruntă locuitorii satelor din malul stîng al Nistrului din raionul Dubăsari, îndeosebi cei care sînt implicaţi în agricultură şi să găsească soluţii de ajutorare a acestora.
În acest context, pe data de 26 mai 2014, în teritoriu a fost ca oaspete directorul Agenţiei de intervenţii şi plăţi pentru agricultură (AIPA), dl Petru Maleru, care a participat la o întrunire de lucru, iniţiată de conducerea raionului, cu preşedintele raionului, colaboratori ai Consiliului raional şi producătorii agricoli din primăriile Molovata Nouă, Cocieri, Doroţcaia, Coşniţa şi Pîrîta.
Din start şedinţa s-a arătat a fi una constructivă, s-au expus multe păreri, propuneri, viziuni, cum ar fi mai bine de susţinut şi promovat dezvoltarea sectorului agrar şi a localităţilor menţionate, în întregime.
În urma discuţiilor şi propunerilor înaintate s-au primit unele decizii, care după părerea tuturor, ar trebui să influienţeze pozitiv dezvoltarea agriculturii în Zona de securitate. Aceste decizii vor fi reflectate documentar şi pe baza lor vor fi înaintate scrisori, care, după afirmaţiile dlui Petru Maleru, vor servi drept temei pentru modificarea legislaţiei în vigoare, ce ţine de subvenţionarea sectorului agrar al teritoriului specific, în care îşi desfăşoară activitatea producătorii agricoli.
Să sperăm că aceasta va aduce un aport considerabil la dezvoltarea atît economică cît şi socială a localităţilor raionului Dubăsari, amplasate pe malul stîng a rîului Nistru.

Valeriu Popuşoi,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Satele din stînga Nistrului a raionului Dubăsari necesită o susţinere mai amplă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta