Harta site-ului
Ajutor
Sarcinile prioritare pentru săptămâna curentă şi activităţile realizate discutate în cadrul şedinţei operative
Sarcinile prioritare pentru săptămâna curentă şi activităţile realizate discutate în cadrul şedinţei operative

Săptămânal, conducerea raionului, şefii de secţii şi direcţii din subordinea Consiliului raional Dubăsari, reprezentanţi din medicină, situaţii excepţionale, inspectoratul de poliţie, manageri de instituţii publice, în fiecare zi de luni se întrunesc în şedinţă ordinară operativă, pentru a pune în discuţie activităţile realizate pe parcursul săptămânii precedente, cât şi acţiunile prioritare pentru săptămâna curentă.
Preşedintele raionului, dl Grigore POLICINSCHI a început şedinţa de lucru cu avertizarea meteorologică emisă de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat şi anume temperaturile scăzute de până la - 20 grade Celsius anunţate pentru perioada 25 februarie - 03 martie curent. Secţia situaţii excepţionale a informat despre măsurile întreprinse vizavi de situaţia respectivă şi anume că au fost informate toate structurile APL de nivelul I. Totodată, dl Preşedinte a solicitat ca avertizările date să fie remise şi instituţiilor publice din subordinea Consiliului raional, instituţiilor de importanţă vitală din teritoriu, inclusiv implicarea colaboratorilor Inspectoratului de poliţie la necesitate. De asemenea, a cerut ca în cazangeriile din teritoriu, să fie asigurată monitorizarea permanentă prin desemnarea persoanelor responsabile de serviciu 24/24 ore. Totodată, a fost indicat ÎM „Centrul de odihnă pentru copii şi tineret Prietenia” din satul Coşniţa, să organizeze deserviciu zilnic începând cu orele 17:00 – 08:00 dimineaţa, prin asigurarea unor încăperi cu energie termică şi ceai fierbinte, pentru eventualele situaţii excepţionale, cu indicarea persoanei şi datelor de contact comisiei raionale pentru situaţii excepţionale.
Direcţia învăţământ general, în consultare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, va trebui să întreprindă măsurile de rigoare, la necesitate posibil chiar şi sistarea orelor de studiu.
Dna Maria Cara, şef-adjunct IMSP CS Dubăsari a vorbit despre creşterea numărului de viroze înregistrate pe parcursul săptămânii trecute.
Dl Sergiu Gatman, specialist SSE Dubăsari, a adus la cunoştinţă, că la data de 19 februarie curent, colaboratorii SSE au avut o ieşire în teritoriu la stingerea unui incendiu produs în gospodăria unei familii din s. Molovata, unde persoanele nu au avut de suferit.
Responsabilul pentru domeniul tineret a intervenit către Preşedintele raionului cu propunerea  din partea tinerilor din teritoriu de a desfăşura la sfârşitul lunii martie „Şcoala Tânărului Conducător”. Conducerea raionului a salutat această iniţiativă cu solicitarea pregătirii propunerilor pentru agenda şcolii respective, în colaborare cu directorii adjuncţi pe educaţie din instituţiile de învăţământ.
Printre examinarea sarcinilor pentru săptămâna curentă au mai fost emise următoarele indicaţii:
  • Direcţia cultură şi turism să pregătească Dispoziţia de desfăşurare a lunarului Mărţişor;
  • Subdiviziunile Consiliului raional să asigure transparenţa activităţilor realizate şi respectarea programului de activitate;
  • Secţia transport să verifice dotarea unităţilor de transport pentru perioada rece respectivă;
  • Direcţia economie, buget şi finanţe să asigure organizarea din timp a procedurilor de achiziţie necesare pentru activitatea Consiliului raional.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Sarcinile prioritare pentru săptămâna curentă şi activităţile realizate discutate în cadrul şedinţei operative - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta