Harta site-ului
Ajutor
Săptămâna dedicată lui Grigore Vieru
Săptămâna dedicată lui Grigore Vieru

A plecat grăbit Vieru
Să-mpletească stele-n cer:
Din ele face Cuvântul
Şi-l trimite-apoi cu gândul
Să ajungă cât pământul
Să ne fie Giuvaier...
Grigore Vieru a fost, este și va rămâne un poet al neamului, aceasta fiind una din cele mai înalte distincții atribuite unui poet, pe care o merită prin creația sa, ce reflectă trăsăturile, trăirile unui neam și valoarea limbii. Vieru este un poet, care a ținut să cânte dorurile mamei în cântec și în poezie.
Poetul Grigore Vieru, maestru al cuvântului, iubitor de plai, de limbă şi de neam, a iubit poporul român până la lacrimi şi şi-a consacrat întreaga sa viaţă copiilor, îndrăgostiţilor, maturilor, lăsându-ne o operă monumentală, de o muzicalitate şi-o frumuseţe rară.
În perioada 13.02 - 17.02.2023 conform planului de activitate, în Gimnaziul Pîrîta a fost organizată Săptămâna dedicată lui Grigore Vieru. Elevii din Gimnaziul Pîrîta au fost fermecați de poezia viereană.
Începând cu data de 13.02.2023 activitățile au început cu prezentarea de carte, vizionarea de film, expoziție de postere cu genericul: ,,Grigore Vieru – poet al neamului".
La data de 14.02.2023 activitățile dedicate marelui poet au continuat cu un moment liric, organizat de profesoara de Limba română Andronatiev Carolina și bibliotecara Chirilov Eugenia, cu genericul: ,,Sunt iarbă, mai simplu nu pot fi". ,,Poezia este un farmec pământesc, muzica este un farmec ceresc" a fost genericul activității desfășurate în cadrul orelor de Educație muzicală de către profesoara Grigoriev Tatiana în colaborare cu profesorii de Limba și literatura română la data de 15.02.2023, în cadrul căreia s-au recitat și interpretat versurile marelui Vieru.
La data de 16.02.2023 a avut loc Medalionul literar-muzical cu genericul: ,,Grigore Vieru - un poet cu lira-n lacrimi", organizat de bibliotecara Chirilov Eugenia cu implicarea profesorilor de Limba și literatura română Andronatiev Carolina, Grigoriev Tatiana și Consiliul bibliotecii școlare.
,,Ne jucăm și învățăm" a fost genericul activității organizate de către Consiliul Bibliotecii școlare cu picii din clasa I-i, la data de 17.02.2023, în cadrul căreia picii au avut parte de un șir de activități interactive pe baza poeziilor pentru copii scrise de Grigore Vieru.
Mulțumim tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea activităților dedicate marelui Grigore Vieru!
Se duc, ne părăsesc artiştii,
Acoperiţi de mari cununi,
Se duc şi veselii, şi triştii,
Se duc artiştii cei mai buni.

Lilia MARŢINCHEVICI, director adjunct responsabil de procesul educativ din Gimnaziul Pîrîta

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Săptămâna dedicată lui Grigore Vieru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta