Harta site-ului
Ajutor
Să nu uităm de cei mai trişti ca noi...
Să nu uităm de cei mai trişti ca noi...

 Ziua de 3 decembrie este o zi remarcabilă pentru întreaga lume ,,Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi”. Cu acest prilej, asociaţiile raionale s-au întrunit în incinta Centrului de odihnă pentru copii şi tineret "Prietenia" pentru a marca această zi.  
Participanţii la măsură au fost onoraţi cu prezenţa de către dl Grigore Policinschi, preşedintele r-lui Dubăsari, dna Elena Moţpan, preşedintele Asociaţiei veteranilor de muncă şi război, dna Iulia Croitor, preşedintele Asociaţiei teritoriale a orbilor, dl Vladimir Vancea, şef Direcţie asistenţă socială, dl Panfilov Vladimir, vicepreşedintele Comitetului veteranilor republican, dl Fortuna Victor, preşedintele Asociaţiei pentru respectarea drepturilor veteranilor de război din Republica Moldova, dna Popova Tamara, redactor-şef al ziarului Veteranul, consilieri raionali.
Deschiderea manifestaţiei a fost făcută de către preşedintele raionului dl Grigore POLICINSCHI, care a venit cu un cuvînt de salut şi urări de sănătate către cei care au reuşit să trecă peste problemele fizice, celor care au învins temerile şi au demonstrat, că necătînd la greutăţi se pot integra în societate. De asemenea, mesaje de încurajare au răsunat şi din partea oaspeţilor speciali, care au remarcat că ,,în Chişinău se sărbătoreşte această zi, dar nu aşa de amplu cum se face aici la voi, datorită atîrnării şi interesului de care dă dovadă preşedintele dumneavoastră, cei care v-aţi pus viaţa pe altar pentru un trai mai bun al nostru. Neapărat, vom transmite conducerii de la Chişinău cum trebuie să fie organizate zilele dedicate veteranilor, care au devenit invalizi, nu din propria dorinţă, dar din datoria de apărare a ţării”. Dna Tatiana Roşca, consilier raional, la fel a ţinut să le ureze  împlinirea viselor şi un trai liniştit acelor veterani care sunt şi astăzi ca arborii puternici, dorindu-le ca ,,copiii pe care i-aţi crescut să nu uite ramurile de unde vin şi să savureze din plin din comorile sufleteşti ale dumneavoastră”.
Printre mesaje şi urări au răsunat cîntece şi dansuri, recitaluri de poezii din partea Centrului pentru copii cu dizabilităţi ,,Armonia” din s. Oxentea, formaţia folclorică ,,Stejărelul” din s. Pîrîta, colectivul de dans ,,New Era”,
ansamblul vocal-instrumental ,,Prietenia”şi Nicoleta Ilin din cadrul Casei de cultură  raionale, care au reuşit să trezească zîmbet şi bucurie pe feţele celor prezenţi.
Organizarea şi desfăşurarea măsurii respective a putut fi realizată cu suportul Consiliului raional Dubăsari, Asociaţia veteranilor de muncă şi război, Direcţia asistenţă socială, Direcţia cultură şi turism şi Casa de cultură raională.


Marina Lupaşco, redactor-şef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Să nu uităm de cei mai trişti ca noi... - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta