Harta site-ului
Ajutor
Să ne mândrim cu profesorii noștri
Să ne mândrim cu profesorii noștri

“Învățătorule, știm că vorbești și înveți pe oameni drept...”
(Luca 20:21)
S-a considerat dintotdeauna că școala e un mediu propice dezvoltării personalității, într-o măsură la fel de mare ca familia și că profesorul trebuie să se centreze competent și complex, până la urmă, pe filozofia formării omului. În dascălii adevărați am văzut mereu niște maieștri spirituali, cu alte cuvinte, niște modele. Și anume Concursul republican „Pedagogul anului” are drept scop descoperirea acestor modele și promovarea experienței avansate și inovatoare a acestora.
Pentru a-și testa măiestria pedagogică și a utiliza la maximum capacitățile pe care le posedă, la concurs au participat două profesoare și ambele de limba și literatura română,  care  formează și îi ajută pe elevi să-și descopere miracolul propriei ființe și să descopere Lumea prin lectură.
Privit din altă perspectivă, pedagogul cu literă mare este un bun organizator, este deschis și receptiv în comunicarea cu elevii, poate să treacă de la rigoare la joc, are calitățile unui fin psiholog,  nu se lasă înrobit de rutină, variind metodele și tehnicile de învățare și dă dovadă de abilități de conducător. Aceste competențe profesoarele le-au manifestat în cadrul următoarelor probe de concurs:
1. Prezentarea activității profesionale în domeniul managementului clasei de elevi (dosarul de participare).
2. Proba de ingeniozitate ad-hoc în baza unui studiu de caz propus de către Comisia de concurs.
3. Ora publică care s-a organizat la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Dubăsari.
4. Tema pentru acasă, concurentele au prezentat un discurs la tema „În numele viitorului”.
Competențele și abilitățile cadrelor didactice participante la concurs au fost apreciate de Comisia de concurs. Pe locul I s-a plasat dna Pleșco Galina, grad didactic întâi, Liceul Teoretic Doroțcaia, iar pe locul II dna Morcov Ala, grad didactic superior, Liceul Teoretic „Ion Creangă” Coșnița.
Sunt convinsă că elevii care au șansa de a avea acești pedagogi de talent, despre care George Călinescu spunea că „nu predau o materie, ce un spirit”, cresc frumos, adevărat. Asemenea dascăli nu sunt uitați, ei dăiunuie în memoria afectivă a elevilor săi, pentru a se confirma o data în plus că domnul Trandafir rămâne a fi învățătorul paradigmatic.
 
Isaicul Svetlana,
Centru metodic
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Să ne mândrim cu profesorii noștri - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta