Harta site-ului
Ajutor
Să ne amintim de rolul important pe care îl au părinții în viața noastră
Să ne amintim de rolul important pe care îl au părinții în viața noastră

Experienţa de viaţă a unui bătrân nu poate fi înlocuită cu nimic, de aici vine şi vorba „Cine nu are un bătrân  să şi-l cumpere”.
De multe ori un sfat, un ajutor dat de un bătrân îţi poate fi de folos toată viaţa. Pentru  ce-au făcut, pentru copilăria noastră, pentru munca cinstită şi grea pe care au depus-o, merită dragoste şi respect.
Pentru ei, care cândva  au fost plini de putere, care lucrau şi aduceau folos comunităţii, astăzi sprijinul vieţii la marea majoritate este bastonul, iar cei care au avut mai puţin noroc nici nu se mai pot deplasa.
Pentru ei în raionul Dubăsari, vine în susținere Consiliul raional, prin intermediul  Direcției asistență socială și protecția familiei, a  asistenţilor şi lucrătorilor sociali, asistenților personali , cât și prin proiectele sociale implimentate în teritoriu: cantinele sociale din satele: Doroţcaia, Pîrîta, Holercani, Centrul medico-social „Hippocrates” s. Doroţcaia, care desvesc bătrânii atât în sediul centrelor  cât şi la domiciliu.
La inițiativa Președintelui raionului, dlui Grigore Policinschi, în contextul marcării Zilei Internaționale a Oamenilor în Etate, la data de 1 octombrie curent, cu suportul Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, al Direcției Cultură și Turism, a fost organizată o măsură raională dedicată  evenimentului menționat.  
De asemenea, de către Consiliul raional  au fost acordate colete alimentare pentru 500 de bătrâni din raion, care au fost repartizate în teritoriu în perioada 1-5 octombrie curent. Persoanelor care din motive de sănătate nu au avut posibilitate de a fi prezenți la eveniment, coletele au fost distribuite la domiciliu de către asistenții și lucrătorii sociali din localități.
Cu părere de rău din cauza mijloacelor financiare insuficiente, nu a fost posibilă acordarea ajutorului pentru un număr mai mare de beneficiari, astfel au fost selectați cei mai vârstnici cetățeni și  persoanele cu cele mai acute necesități. Buneii și bunicuțele au fost foarte impresionați și transmit pe această cale mulțumiri  Consiliului raional Dubăsari  și Președintelui raionului, dlui Grigore Policinschi  pentru grija și atenția acordată.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Să ne amintim de rolul important pe care îl au părinții în viața noastră - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta