Harta site-ului
Ajutor
Să combatem traficul de fiinţe umane astăzi pentru un viitor sigur
Să combatem traficul de fiinţe umane astăzi pentru un viitor sigur

   La data de  9 octombrie 2015, Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane s-a întrunit în şedinţă operativă cu secretarii Comisiilor teritoriale pentru combaterea TFU.  În cadrul şedinţei a fost prezentată informaţia cu privire la  implementarea politicilor de prevenire şi combatere a TFU în Republica Moldova, rezultate, tendinţe, provocări. De asemenea s-a discutat situaţia actuală despre crearea şi funcţionarea noilor Comisii teritoriale în componenţa lor nouă, după alegerile locale. Competenţele şi rolul acestora în funcţionarea mecanismului naţional instituţional antitrafic.
      Expunerea Secretarilor Comisiilor teritoriale referitor la dificultăţile identificate la nivel local şi planificarea activităţilor pentru viitor a fost realizată printr-un exerciţiu interactiv în cadrul a 4 grupuri de lucru.
      Un subiect important al şedinţei a fost pregătirea şi desfăşurarea Campaniei naţionale „Sătămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane" cu genericul "Zece ani a Convenţiei Consiliului Europei privind Lupta Împotriva Traficului de Fiinţe Umane". Fiecare secretar a Comisiei Teritoriale a primit un set de materiale, care vor fi utilizate în cadrul Campaniei nominalizate, dar şi în perioada ulterioară. Astfel în perioada 15-21 octombrie pe întreg teritoriul ţării, inclusiv şi în raionul nostru vor avea loc acţiuni de combatere şi prevenire a TFU. 
      La şedinţă au participat şi partenerii organizaţiilor menţionate mai sus, care au transmis mesaje despre implicare dar şi deschidere pentru colaborare pe viitor în cadrul comunităţii antitrafic cu scopul comun de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umanţe.

 

 

Alexandra VATAV,
Specialist  principal, Secţia administraţie şi servicii publice, Consiliul raional Dubăsari
Secretarul Comisiei raionale pentru combaterea TFU

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Să combatem traficul de fiinţe umane astăzi pentru un viitor sigur - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta