Harta site-ului
Ajutor
Rolul Şcolii tînărului conducător pentru tînăra generaţie
Rolul Şcolii tînărului conducător pentru tînăra generaţie

Viaţa e complicată. E greu să realizezi ceva de unul singur. Dacă n-ar exista organele de stat, n-ar exista ordinea în celelalte instituţii, n-ar exista o ordine elementară a lucrurilor, n-ar fi conducători şi subalterni, care lucrînd, conlucrînd ar organiza activităţile de educaţie, de sănătate, sportive, culturale, intelectuale la dezvoltarea omului ce se pregăteşte pentru viitor.
Ca să ne apropiem de realitatea actuală avem nevoie de unitate şi integritate în colaborarea părţilor, pentru progresul continuu al societăţii. „Şcoala tînărului conducător” ne ajută la integrarea activă şi participativă a fiecăruia din noi, tinerii viitorului de mîine, în societate cu a ei cerinţe, oferte, necesităţi şi realităţi.
Specificul acestei şcoli este de a ne orienta pe noi, tineri spre viitorii paşi, trepte de promovare în cariera profesională a fiecăruia ce este activ, muncitor, plin de ambiţie, năzuinţă şi multă, multă perseverenţă. Dacă ne dorim ceva cu adevărat, e necesar să colaborăm cu cei mai experimentaţi, care au mers deja pe căile anevoioase şi întortochiate ale propriei carieri. Noi, tinerii n-ar trebui să mergem pe aceleaşi greble deja trecute de ei, maturii, ci consultîndu-ne cu ei, colaborînd cu cei din DGÎTS, din alte instituţii, autorităţi publice locale, pentru ca la final să realizăm proiecte reuşite.
Rolul ar fi realizarea unui feedback reuşit şi direct între noi-tinerii şi DGÎTS. Acest rol a fost realizat cu succes. Am rămas entuziasmată de tinerii din satele vecine. Ei într-adevăr m-au surprins. Sper că gimnaziul nostru din satul natal va prelua experienţa de la ei şi vom face şi noi un Consiliu al Tineretului activ. Deci, ca rezultat al feedback-ului ar fi aportul propriu al fiecăruia la rezolvarea problemelor gimnaziului, probleme care dor, unele sunt arzătoare, altele de nivel personal.
În opinia mea rolul principal al Şcolii tînărului conducător este de a promova activ tinere talente, tinere intelecte, tinere braţe fizice, braţe de muncă. De a promova în conştiinţa tinerilor noi aspiraţii, tendinţe, prin colaborare – acesta-i rolul său, scopul general. Dar trebuie ca competenţele ce se cer a fi realizate atît de tineri cît şi de agentii educaţionali, să fie realizate, axate pe necesităţile concrete şi actuale a dezvoltării personalităţii în contextul societăţii moderne. Colaborarea aceasta trebuie să fie activă, liberă, consecventă şi realistă.
Consiliul local de tineret Corjova, I loc ocupat la concursul de eseuri „Rolul Şcolii tînărului conducător pentru tînăra generaţie”

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Rolul Şcolii tînărului conducător pentru tînăra generaţie - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta