Harta site-ului
Ajutor
Repere metodologice privind asigurarea continuităţii la nivelul clasei
Repere metodologice privind asigurarea continuităţii la nivelul clasei

La data de 18 februarie a.c., în incinta Gimnaziului "Anatol Codru", Molovata Nouă, s-a organizat şi desfăşurat un seminar teoretico – practic cu participarea directorilor adjuncţi pentru instruire din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar din raionul Dubăsari. Seminarul a demarat cu tema: "Repere metodologice privind asigurarea continuităţii la nivelul clasei a IV-a şi a V-a din perspectiva implementării evaluării criteriale prin descriptori (ECD)".
La seminar au participat 14 directori adjuncţi pentru instruire din 15 instituţii. Conform agendei de desfăşurare, pe parcurs au fost prezentate 5 ore publice în clasele I-a – a IV-a şi o oră în clasa a V-a. 

Carpov Aliona, învăţătoare în clasa I-a, a prezentat o oră publică la limba şi literatura română cu tema: „Exerciţii de scriere corectă a propoziţiei”. Cebotari Elena, învăţătoare în clasa a II-a, a prezentat o oră publică la disciplina şcolară limba şi literatura română cu tema: „Lectura corectă şi conştientă. Textul „Amărăciuni”, după Tudor Arghezi”. Ursul Axenia, învăţătoare în clasa a III-a, a prezentat o oră la matematică cu tema: „Exerciţii şi probleme cu împărţiri exacte şi restul diferit de zero”. Socolovschi Elena, învăţătoare în clasa a IV-a, a prezentat o oră la limba şi literatura română cu tema: „Lectura interogativ – interpretativă a textului „Cine îşi schimbă căciula...” după Aurel Scobioală”. Verlan Diana, profesoară la clasa a V-a, a prezentat o oră publică la dezvoltarea personală cu tema: „Regimul alimentar la şcoală şi acasă”.
Lecţiile au fost asistate, analizate şi apreciate de către directorii adjuncţi pentru instruire şi colaboratorii DÎG Dubăsari şi, conform votului unanim, toate au fost apreciate cu cel mai înalt calificativ. 

În partea a II-a a seminarului dna Rusu Lilia, metodist superior în cadrul DÎG Dubăsari, a prezentat un atelier cu tema: „Demersul ştiinţific şi metodologic de asigurare a contingentului în implementarea ECD la nivelul clasei a IV-a şi a V-a”. De asemenea, dna Iaviţa Tatiana, metodist principal, a prezentat directorilor adjuncţi pentru instruire un suport ştiinţific la tema: „Strategia evaluării criteriale prin descriptori şi note”. Dna Baltaga Nadejda, psiholog din cadrul serviciului SAP a venit cu un suport ştiinţific, informaţional la tema: „Repere psihopedagogice de asigurare a continuităţii în implementarea ECD la nivelul clasei a IV-a şi a V-a”. Dna Isaicul Svetlana, şef Centru metodic, a prezentat un atelier cu tema: „Condiţii şi recomandări psihopedagogice de asigurare a continuităţii în implementarea ECD la nivelul clasei a IV-a şi a V-a”. 
Direcţia Învăţământ General Dubăsari aduce mulţumiri administraţiei gimnaziului „Anatol Codru” Molovata Nouă, pentru buna organizare şi desfăşurare a seminarului. 
Violeta TOLSTENCO, şef Secţie politici educaţionale şi management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Repere metodologice privind asigurarea continuităţii la nivelul clasei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta