Harta site-ului
Ajutor
Registru electronic în liceul din Coşniţa
Registru electronic în liceul din Coşniţa

Începând cu sesiunea de iarnă notele elevilor de la Liceul „Ion Creangă” din satul Coşniţa, raionul Dubăsari, vor fi plasate pe internet. Pe pagina web a Liceului a fost creat un registru electronic în care atît elevii, cît şi părinţii au posibilitatea de a vedea notele de la examene, frecvenţa şi reuşita lor la învăţătură.
Ideea acestui proiect aparţine directorului liceului, care spune că a ales cel mai simplu soft, pentru a simplifica procedura de aplicare atît pentru profesori, cît şi pentru părinţi. Potrivit directorului, părinţii deja au apreciat posibilitatea de a urmări reuşita la învăţătură a copiilor. "Am primit scrisori din Italia, părinţii de acolo ne-au mulţumit că au informaţii despre reuşita copiilor lor”, spune Tudor Verlan, directorul liceului. "Ca părinte eu cred că este un lucru foarte binevenit în orice instituţie de învăţămînt, deoarece, consider eu că este un stimul şi este o relaţie mai apropiată cu părinţii, ţinînd cont că în ziua de astăzi mulţi părinţi sunt plecaţi peste hotare şi nu sînt la current cu situaţia fiecărui copil”, spune Galina Malai, profesoară.
Profesorii sunt de părere că acest registru va stimula interesul elevilor pentru obţinerea rezultatelor mai bune la învăţătură. "E un lucru binevenit, se cere demult, aici sigur că vor fi la curent cu cele atinse de noi, calitatea studiilor sigur că va fi de succes”, a subliniat Ion Sima, profesor. Majoritatea elevilor, la fel consideră că registrul electronic este binevenit, însă sunt şi din cei care nu se bucură prea mult de faptul că notele vor fi afişate pe internet şi părinţii vor fi permanent la curent cu absenţe nemotivate de la lecţii. "Registrul electronic este un avantaj pentru părinţi, dar pentru elevi aşa şi aşa, nu e chiar un avantaj, că părinţii, inclusiv dacă elevul primeşte o notă negativă, părinţii o să înceapă cu mustrarea”, spune Radu Papuc, elev a liceului.
Pentru semestrul următor, directorul liceului şi-a propus să deschidă un registru şi pentru clasele gimnaziale, iar pe viitor planifică să introducă funcţii care ar permite calcularea şi scoaterea notelor pe semestru şi expedierea automată a rezultatelor pe email-ul părinţilor.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Registru electronic în liceul din Coşniţa - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta