Harta site-ului
Ajutor
„Refuză salariul în plic – cere să îți fie respectate drepturile!”
„Refuză salariul în plic – cere să îți fie respectate drepturile!”

Serviciul Fiscal de Stat a dat start unei campanii ample de popularizare, informare, prevenire și combatere a fenomenului muncii la negru cu genericul „Refuză salariul în plic – cere să îți fie respectate drepturile!”.
În cadrul acesteia, angajații SFS vor demara controale fiscale la un eşantion reprezentativ de contribuabili din toate domeniile de activitate economică ale Republicii Moldova.
Totodată, în scopul unei sensibilizări  eficiente a societății, SFS (cu suportul financiar al Guvernului Marii Britanii) a lansat câteva spoturi informative audio și video și va repartiza 10000 pliante pe întreg teritoriul țării. Campania va dura trei luni și are drept scop iradierea cazurilor de achitare a salariului în plic și a muncii la negru, dar și să apere contribuabilii onești și să creeze condiții egale pentru mediul de afaceri din țara noastră.
Controalele fiscale se vor efectua la contribuabilii care prezintă risc sporit de utilizare a muncii „la negru” și/sau a achitării salariilor în plic, în scopul constatării cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare.  În acțiunile de control vor fi antrenate echipe mixte, având ca bază Regulamentul comun privind activitatea echipelor multidisciplinare (cu participarea funcționarilor din cadrul SFS, Inspectoratului Muncii și, după necesitate, ai Inspectoratului General de Poliție).
Campania a început pe 19 martie 2018.
Respectiv, în scopul evitării includerii în lista contribuabililor selectați pentru efectuarea controlului fiscal, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor ca în termen de 90 de zile de la demararea campaniei să ia măsuri în vederea conformării voluntare privind declararea reală a plăţilor salariale achitate angajaţilor cu calcularea şi achitarea obligaţiilor ce le revin conform prevederilor Codului muncii, Codului fiscal, Legii cu privire la mărimea, modul şi termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, Legii privind sistemul public de asigurări sociale.
NOTĂ: Utilizarea muncii la negru și/sau achitarea salariilor în plic este un fenomen care generează efecte negative asupra bugetului de stat, bugetul asigurărilor sociale, fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală, dar și nemjlocit asupra angajaților și angajatorilor. Acceptând salariul în plic, beneficiarul riscă să fie lipsit de o pensie decentă, de un pachet social motivant, de o asigurare medicală de calitate, de protecție socială a familiei sale, de concedii de odihnă plătite, de îndemnizații decente. Totodată, salariul primit în plic reduce posibilitatea muncitorului de a avansa în carieră, de a beneficia de credite și de o stabilitate la locul de muncă.
SFS recomandă: „Refuză salariul în plic – cere să îți fie respectate drepturile!”.
 
Direcţia deservire fiscală Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

„Refuză salariul în plic – cere să îți fie respectate drepturile!” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta