Harta site-ului
Ajutor
Recomandări în scopul prevenirii diseminării dăunătorilor
Recomandări în scopul prevenirii diseminării dăunătorilor

Prin prezenta, Direcția Teritorială pentru Siguranța  Alimentelor Criuleni (cu raza de acoperire și a r-nlui Dubăsari), Vă aduce la cunoștință, că în ultima perioadă pe teritoriul raioanelor s-a depistat eclozarea, hrănirea și zborul în masă a Fluturelui de scaeți, Omidei păroase a dudului și Molia caștanului de primă generație cu popularea diferitor specii de arbori, pomi fructiferi și culturi de câmp- muștarul, rapița, floarea soarelui și soia.
Menționăm că Fluturele de scaeți este un dăunător polifag foarte periculos producând pagube prin defoliera masivă a plantelor atăcate. Daune importante le provoacă larvele care ajung la mărimea de 2,5-4 cm. lungime, au culoarea neagră și numeroși spini de culoare neagră și galbenă iar pe fiecare parte au o dungă de culoare galbenă ce poate depăși 40 mm. lungime.
În scopul prevenirii diseminării și intensității de dezvoltare a dăunătorilor precum Omida păroasă a dudului și Molia caștanului Vă recomandăm la depistarea primelor cuiburi cu omizi de efectuat măsuri de combatere mecanice prin tăierea și distrugerea cu ardere a lăstarilor populați sau efectuarea tratamentelor chimice cu utilizarea produsului biologic-VIRIN ABB-3, sau produselor chimice-DIMILIN 48 SC, LUFOX 105 EC.
Atenționăm producătorii agricoli, APL și gospodăriile individuale privind necesitatea de a efectua cercetări fenologice la culturile agricole și în gospodăriile individuale iar în caz de depistare a dăunătorilor dați, de petrecut măsuri de combatere cu insecticide omologate la culturile date, conform Registrului de Stat al produselor de uz fitosanitar și fertilizanți, cu respectarea tehnicii securității muncii, a protecției albinelor și a mediului înconjurător.
Pentru informații suplimentare apelați la nr. de telefon 024820999.
 
Alexandru SPIRIDONOV, Șef Direcție Teritorială pentru Siguranța Alimentelor Criuleni
 (cu raza de acoperire și a r-nlui Dubăsari)

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Recomandări în scopul prevenirii diseminării dăunătorilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta