Harta site-ului
Ajutor
RECOMANDARI CU PRIVIRE LA PREVENIREA FURTURILOR DE ANIMALE SI PĂSĂRI
RECOMANDARI CU PRIVIRE LA PREVENIREA FURTURILOR DE ANIMALE SI PĂSĂRI

Animalele şi păsările reprezintă pentru infractori principalele tentaţii din localităţile rurale, deoarece se găsesc în mai toate gospodăriile. Valoarea prejudiciului în cazul furturilor de animale și păsări este mare, iar accesul la acestea - unul destul de facil, luînd în considerație și faptul că proprietarii nu sunt preocupați de asigurarea pazei comunale, a iluminatului public etc. 
În acest sens, INSPECTORATUL DE POLIȚIE DUBASARI, desfăşoară sistematic activități preventive în domeniul furturilor de acest gen. De asemenea, se organizează razii în locurile unde prevalează fenomenul infracţiunilor din domeniu. Aici, polițiștii discută cu cetăţenii, colectivele de muncă despre măsurile de siguranţă care urmează a fi întreprinse pentru a nu admite furturile de animale și păsări, în special în perioada estivală.
Totodată, oamenii sunt informaţi despre problema apariţiei animalelor sălbatice răpitoare (lupi) care aduc daune considerabile populaţiei din teritoriu şi anume sfâşierea animalelor domestice, îndeosebi pe timp de noapte.
Astfel, o atenţie deosebită se atrage proprietarilor de animale domestice, privind necesitatea fortificării corespunzătoare a încăperilor destinate adăpostirii animalelor şi păsărilor şi asigurării pazei acestora. 
Pentru ca bunurile dumneavoastră să nu cadă în mîna infractorilor, vă sugerăm să întreprindeți următoarele măsuri pentru a zădărnici intențiile hoților:
- Pe timpul nopţii asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare, etc.) uşile grajdurilor, anexelor gospodăreşti unde ţineţi animale şi pasări.
- În măsura posibilităților, pe timp de noapte, asiguraţi iluminatul zonelor unde sunt animalele, dar nu uitaţi, câinii de pază vă pot scuti de multe neplăceri.
-Animalele lăsate fără supraveghere pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului, constituie o pradă uşoară pentru hoţi, așadar nu le creaţi această posibilitate.
- Duceţi de comun cu alţi consăteni animalele la păşunat şi asiguraţi pe rînd paza acestora, iar dacă aveţi posibilitate, angajaţi o persoană cunoscută şi responsabilă pentru a face acest lucru.
- Nu amplasaţi grajdurile sau adăposturile de animale la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora.
- Dacă v-aţi hotărât să vindeţi un animal, nu-l daţi pe promisiuni, încasaţi banii în momentul vânzării.
- Atelajele înhămate lăsate fără supraveghere în stradă constituie un pericol pentru circulaţia publică, dar şi o tentaţie pentru hoţi.
- Solicitaţi și acordaţi sprijin Poliţiei pentru prevenirea furturilor de animale şi a altor bunuri din gospodărie.


 

Secţia Securitate Publică

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

RECOMANDARI CU PRIVIRE LA PREVENIREA FURTURILOR DE ANIMALE SI PĂSĂRI - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta