Harta site-ului
Ajutor
Recomandări cetăţenilor întru prevenirea răpirilor şi furturilor automobilelor personale
Recomandări cetăţenilor întru prevenirea răpirilor şi furturilor automobilelor personale

În scopul prevenirii furturilor de automobile Inspectoratul de politie Dubasari, înaintează un şir de recomandări respectarea cărora va asigura protecţia automobilelor Dumneavoastră:
1. Este necesar ca autoturismul să fie dotat cu un sistem de alarmă pe bazăde sensori ce se aplică pe geamuri şi capote îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.
2. Scoateţi o piesă din instalaţia de aprindere (pornire) a motorului automobilului la parcare pe timpul nopţii, astfel puteţi preveni furtul acesteia.
3. Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare, care este un mijloc de discurajare a hoţilor de automobile.
4. Pe toate roţile şi portierele autoturismului aplicaţi dispozitive antifurt.
5. Dotaţi automobilul dumneavoastră cu un întrerupător ascuns, care v-ar permite întreruperea alimentării generale a motorului.
6. Nu acordaţi încredere staţiilor de reparaţie cu prilejul reparaţiilor auto executate în atelierele neautorizate (posibil să fie făcută mulaje după chei).
7. Fiţi prudenţi şi nu lăsaţi cheile în contact, astfel puteţi avea surpriza ca la întoarcere să nu mai găsiţi automobilul.
8. Nu încredinţaţi maşina altor persoane pentru a o conduce.
Recomandări  de prevenţie a furturilor din automobile:
- Parcaţi automobilul pe timpul nopţii numai în locurile iluminate şi vizibile.
- Verificaţi înainte de a pleca dacă roata de rezervă şi sistemul de închidere al portbagajului sunt asigurate coresponzător.
- Asiguraţi-vă autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute.
- Supravegheaţi automobilul în perimetru staţiilor de benzină, pe timpul achitării comenzii, în condiţiile în care portierele sunt lăsate neasigurate, iar geamurile deschise.
- Nu lăsaţi în locuri vizibile obiecte tentante (genţi, borsete, obiecte de îmbrăcăminte, casetofoane, telefoane mobile etc.).
-Inscripţionarea numărului de înmatriculare al automobilului pe obiecte uşor demontabile(casetofoane, genţi, parbrize, oglinzi, baterii, capace, etc.), care oferă posibilitatea identificării şi recuperării bunul sustras.
Totodată, poliția recomandă că la cumpărarea unui autoturism pentru a nu avea surprize neplăcute este util să ţineţi cont de următoarele:
-  Mergeţi cu o persoană de încredere atunci când doriţi să achiziţionaţi o maşină. Achitaţi contravaloarea acesteia sau o parte din sumă doar la finalisarea actelor de proprietate.
a) Realizaţi tranzacţia numai cu proprietarul maşinii, evitând intermediarii şi cerând prezentarea actelor de identitate.
b) Verificaţi ca seriile şasiului, caroseriei şi motorului maşinii să corespundă cu datele înscrise în certificatul de înmatriculare, document care nu trebuie să prezinte ştersături sau modificări.
c) În cazul autoturismelor străine solicitaţi actul vamal de introducere în ţară.
d) Acceptând să cumpăraţi o maşină fără a încheia vreun act sau în baza unei simple chitanţe „de mână”, puteţi deveni proprietarul unui autoturism furat.
În cazul în care automobilul Dvs. a devenit pradă a infractorilor, în mod de urgenţă anunţaţi telefonic Poliţia la tel. 902 şi depuneţi o sesizare, în care să descrieţi cele întâmplate, la cea mai apropiată secţie, sector sau post de poliţie.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Recomandări cetăţenilor întru prevenirea răpirilor şi furturilor automobilelor personale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta