Harta site-ului
Ajutor
Recomandări!!!
Recomandări!!!

Angajaţii Secţiei securitate publică a Inspectoratului de poliţie Dubăsari în perioada 16 – 24 decembrie curent, vor desfăşura instruiri de sensibilizare a elevilor din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar din raionul Dubăsari, privind riscul traumatizării copiilor pe timp de iarnă precum şi măsurile de securitate, fiindcă copiii nesupravegheaţi pot deveni uşor victime.  
Astfel, pe perioada sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul de poliţie Dubăsari, recomandă sporirea vigilenţei din partea părinţilor asupra copiilor, pentru a-i feri de pericole (accidentelor rutiere, cazuri de incendii, electrocutări). 
În acest sens o bună informare şi o atenţie sporită vă vor asigura sărbători liniştite şi fericite cu multe momente minunate.
Recomandări pentru părinţi:
 - Supravegheaţi-vă permanent copiii pentru a evita orice risc (dispariţie, accidente de circulaţie, răniri, etc).
-  Atenţie la posibilele accidente cu mijloace aparent inofensive. Împodobirea bradului, lumînările decorative, jucăriile care nu corespund vîrstei copilului, toate acestea îi pot pune sănătatea în pericol.
- Asiguraţi-vă că cei mici se joacă în locuri special amenajate sau ferite de orice pericol.
- Explicaţi-le copiilor că nu trebuie să se îndepărteze de casă şi nu trebuie să intre în discuţii cu persoane  străine.
- Nu le permiteţi copiilor să folosească drept sănii pungi de plastic sau alte obiecte casnice deoarece pot fi răniţi.
- Asiguraţi-vă ca pârtiile improvizate de copii nu sunt prea abrupte şi nu există riscul de a ajunge pe carosabil.
- Dacă mergeţi la cumpărături împreună cu copiii, supravegheaţi-i în permanenţă, mai ales în locurile aglomerate (pieţe, magazine mari), unde se pot rătăci.
- Îmbrăcaţi copilul cu mai multe rânduri de haine, corespunzător timpului. 
- Evitaţi expunerea îndelungată la temperaturi scăzute şi aflarea copiilor în locuri deschise, suflate de vânt;
  Recomandări pentru copii:
-Nu mergeţi la joacă la bazinele acvatice, lacuri sau rîuri, oricît de rezistent stratul de gheață nu v-ar părea;
-Cercetează pîrtia (derdeluş). Pîrtia trebuie să fie lipsită de obstacole precum copacii, stîlpi și garduri, să fie prevăzută la bază cu o plasă de siguranță și în niciun caz să nu ducă direct în stradă.
-Nu adăugaţi putere la sanie. Puterea măreşte riscul de accidentare deoarece  poți  fi traumat la manevrarea saniei.
-Renunță la discurile și colacele de zapadă. Aceste accesorii din plastic sunt mai periculoase decît saniile tradiționale pentru că se învîrt, așa că te poți trezi alunecînd cu spatele, fără să ai niciun control asupra direcției și fără să vezi încotro te îndrepți.
-Nu supraîncărca sania. Citeşte instruțiunile producătorului, iar dacă sania nu este prevăzută pentru a căra două sau mai multe persoane, nu strecura pe ea mai mulți pasageri. Supraîncărcată, sania devine mai greu de manevrat, iar cu cît sunt mai mulţi pe ea, cu atît creşte riscul ca cineva să fie aruncat din ea.
-Ia-ți echipament de protecție. Ia o cască de schi, niște cotiere și genunchiere de la role și protejează-te de contuzii.
-Atenţie la semne de avertizare. 
-Nu uita de mănuși care să păstreze mîinile calde, pentru a evita degerăturile.
-Circulă numai pe trotuare  și  nu staționa pe bordura trotuarelor deoarece te poți dezechilibra și cădea în fața mașinilor; 
-Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasează-te numai pe partea stîngă a drumurilor și cît mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în șir unul după altul; 
-După căderea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor.
-Nu circula pe sub acoperișul blocurilor și caselor de locuit.  Zăpada îngheţată şi  ţurţurii de gheaţă, sub influenţa temperaturilor ridicate se pot desprinde si pot aluneca şi cade de la înălţime mare exact pe trotuare. 
Secţia Securitate Publică a IP Dubasari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Recomandări!!! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta