Harta site-ului
Ajutor
Recoltarea culturilor cerealiere este în toi
Recoltarea culturilor cerealiere este în toi

Recoltarea cerealelor de grupa I în raion este în plină desfăşurare.
Astfel, conform planului de activitate al Direcţiei agricultură şi cadastru, pe data de 15, 17 şi 18 iulie 2019 au fost efectuate deplasări de lucru în teritoriu la terenurile cu cereale unde agenţii economici petrec recoltarea cerealelor de grupa I.
În anul curent, raionul Dubăsari dispune de o suprafaţă de cerealiere de grupa I de 4263 ha, comparativ cu anul 2018 care a constituit 2495 ha, suprafaţa cerealierelor s-a majorat semnificativ datorită accesului fermierilor după traseul Rîbniţa-Tiraspol. Suprafaţa însămânţată cu culturi cerealiere de toamnă după traseul Rîbniţa-Tiraspol a constituit 2070 ha. În majoritatea gospodăriilor agricole suprafeţele de grâu sunt într-o stare bună, treieratul se petrece cu respectarea cerinţelor şi procedeelor tehnologice necesare, adică sectoarele unde se recoltează cerealierele sunt separate de drumurile adiacente şi între ele cu fâşii arate, pentru a preveni răspândirea focului în caz de incendiere a câmpului.
Din suprafaţa totală de 4263 ha de cerealiere, grâul de toamnă constituie 3881 ha şi orz de toamnă 382 ha. La moment orzul este deja recoltat de pe toată suprafaţa iar grâul este recoltat de pe o suprafaţă de 2452 ha.
În toamna anului 2018 în raionul Dubăsari au mai fost însămânţate şi 225 ha cu rapiţă, care în prezent deja au fost recoltate de pe toată suprafaţa în volum de 691 tone.
În urma discuţiilor cu conducătorii gospodăriilor agricole, dumnealor ne-au comunicat că sunt mulţumiţi de roada din anul curent. Sperăm că condiţiile climaterice vor permite agricultorilor recoltarea la timp şi fără mari pierderi a pâinii de pe suprafeţele care au mai rămas, cu ulterioara depozitare a roadei în ambare şi depozite.
În acest context dorim să le mulțumim tuturor celor care sunt implicaţi în procesul de recoltare, şi anume combainerilor, mecanizatorilor şi celorlalţi muncitori auxiliari pentru munca depusă.
 
                                                                                                                                         Mihail BERZAN,
   Specialist principal
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Recoltarea culturilor cerealiere este în toi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta