Harta site-ului
Ajutor
Raportul privind „Democraţia locală şi regională în Republica Moldova” a fost audiat la Stockholm
Raportul privind „Democraţia locală şi regională în Republica Moldova” a fost audiat la Stockholm

În perioada 23-26 februarie curent, Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI a participat la lucrările de analiză a raportului de monitorizare cu privire la „Democraţia locală şi regională în Republica Moldova”, elaborat de Comitetul de monitorizare al CPLRCE. Întrunirea a avut loc la Stockholm, Suedia.

Preşedintele raionului, în calitatea sa de vicepreşedinte al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova s-a aflat în componenţa delegaţiei Republicii Moldova  reprezentînd CALM-ul la acest Congres, alături de Tatiana Badan, primar de Selemet, Preşedinte CALM şi Viorel Furdui, director executiv CALM.

La Comitet au participat 120 de reprezentanţi, fiind unul dintre cele mai mari comitete din cadrul Congresului.

În cadrul acestor lucrări, a fost abordată şi problema transnistreană. La acest capitol delegaţia moldovenească a înaintat un şir de recomandări şi probleme cu care se confruntă autorităţile locale, pentru a fi examinate la sesiunea de primăvară a Congresului Autorităţilor Publice şi Regionale la Strasbourg. „Raportul cu propunerile noastre pentru recomandări asupra Republicii Moldova  a fost  acceptat unanim de toţi participanţii la Comitetul de Monitorizare" a menţionat Preşedintele raionului.

De asemenea, a fost acceptată propunerea ca raionul Dubăsari să fie parte a Euroregiunii „Nistru”. Euroregiune recent formată la care participă regiunile din partea de nord a Ucrainei şi unele raioane din Republica Moldova întru promovarea şi implementarea proiectelor comune.

Delegaţia Republicii Moldova a insistat şi asupra includerii în cadrul recomandărilor al elementului, precum că Congresul dezaprobă acţiunile separatiste de la Tiraspol privind interdicţiile de deplasare a reprezentanţilor Congresului Autorităţilor Publice şi Regionale în regiunea transnistreană.

Totodată, reprezentanţii delegaţiei au solicitat acordarea unei atenţii sporite raionului Dubăsari la capitolul finanţări în domeniul stabilirii măsurilor de încredere între malurile rîului Nistru, între autorităţile locale şi respectiv, acordarea atenţiei asupra procesului de elaborare a planurilor naţionale de dezvoltare, prin evidenţierea în particular al măsurile cu finanţările respective, măsurile pentru susţinerea autorităţilor aflate în zona de securitate a Republicii Moldova.

Președintele a menţionat că în cadrul deplasării a avut întîlniri cu reprezentanţii din Azerbaidjan, Polonia, Federaţia Rusă şi cu reprezentanţii Asociaţiei autorităţilor locale din Suedia. În cadrul întîlnirilor s-a discutat asupra stabilirii relaţiilor de colaborare şi conlucrare cu localităţile din statele europene.

Ec. Racoveţ
şef Serviciu relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Raportul privind „Democraţia locală şi regională în Republica Moldova” a fost audiat la Stockholm - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta