Harta site-ului
Ajutor
RAPORTAREA ELECTRONICĂ LA CNAM ȘI CNAS INTRĂ ÎN FUNCȚIUNE!
RAPORTAREA ELECTRONICĂ LA CNAM ȘI CNAS INTRĂ ÎN FUNCȚIUNE!

Reprezentații Centrului de Guvernare Electronică au participat marți, 19 februarie, la primul GPSA CAMP (GPSA – Global Partnership on Social Accountability / Parteneriatul Global pentru Responsabilizare Socială), desfășurat la Chișinău. Organizatorii evenimentului și-au propus să sprijine organizațiile societății civile să aplice la Primul Apel de Proiecte ca parte a PARTENERIATULUI GLOBAL PENTRU RESPONSABILIZARE SOCIALĂ, lansat de Banca Mondială. Parteneriatul Global pentru responsabilizare socială este o nouă coaliţie multipartită globală, din care fac parte donatori, guverne şi organizaţii ale societăţii civile. Scopul acestui parteneriat este de a contribui la îmbunătăţirea rezultatelor proceselor de dezvoltare la nivel de ţări membre, prin consolidarea capacităţilor de participare, implicare şi oferire de feedback de către cetăţeni. Parteneriatul este finanţat de către mai mulţi donatori, iar Banca Mondială va contribui cu 20 milioane dolari SUA până în 2016.

În decembrie 2012, Guvernul Republicii Moldova a transmis Băncii Mondiale o scrisoare de aderare la Parteneriatul Global pentru Responsabilizare Socială cu scopul de a susține societatea civilă în proiectele de transparentizare, responsabilizare socială și monitorizarea calității serviciilor publice. În urma acestei solicitări, pe 11 Februarie 2013, Banca Mondială a lansat primul apel de proiecte pentru organizaţiile societăţii civile din ţările membre, termenul limită de depunere a propunerilor de proiect fiind joi, 14 Martie, 2013. Proiectele vor fi finanțate cu sume cuprinse între 500,000 – 1,000, 000 (Dolari SUA). Perioada implementării este de 3-5 ani.

Suportul oferit ţărilor membre ale acestui Parteneriat este unul strategic. La baza lui stau câţiva piloni cheie care vor rezulta în acţiuni concrete: Transparenţă, Reprezentativitate, Responsabilizare, Învăţare pentru rezultate îmbunătăţite. Pe lângă pilonii cheie, organizaţiile societăţii civile din fiecare ţară membră vor răspunde la o serie de priorităţi cheie prin intermediul propunerilor de proiect. În Republica Moldova aceste priorități sunt:

  • Monitorizarea calităţii serviciilor educaţionale publice;
  • Consolidarea capacităţilor instituţionale ale organizaţiilor societăţii civile care lucrează în domeniu sau promovează „responsabilizarea socială” ca parte a activităţilor de bază.

Centrul de Guvernare Electronică îndeamnă societatea civilă să propună proiecte inovatoare, care for utiliza tehnologiile moderne pentru monitorizarea calității serviciilor educaționale publice și în scopul responsabilizării sociale. CGE este deschis pentru colaborare cu societatea civilă în vederea implementării proiectelor. 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

RAPORTAREA ELECTRONICĂ LA CNAM ȘI CNAS INTRĂ ÎN FUNCȚIUNE! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta