Harta site-ului
Ajutor
Raionul Dubăsari un promotor al Păcii
Raionul Dubăsari un promotor al Păcii

La data de 25 iulie curent, în raionul Dubăsari, în satul Molovata, a fost desfășurat, un frumos eveniment destinat celebrării a celei de-a 30-a aniversare a Convenției pentru Drepturile Copilului sub sloganul ,,Swim for Peace CRC30” (,,Înot pentru Pace. Pentru Copii”). Evenimentul dat reprezintă în sine o performanță sportivă, de înot, a dlui Ion Lazarenco. Dumnealui, este primul om de pe glob care a reușit să se manifeste în întreaga lume, prin faptul că traversat înotând cele șapte strâmtori. De data aceasta, sportivul a parcurs înotând pe o distanță de 30 km, pornind la ora șase dimineața, din apropierea localității Jora de Mijloc, raionul Orhei și a ajuns în satul Molovata, raionul Dubăsari. Pe mal, sportivul a fost întâmpinat de Conducerea raionului Dubăsari, primarii localităților Molovata și Oxentea, specialiști din cadrul Centrului onsecut de tineret, tineri din raion cât și de copiii din corul La La Play.
Atât Președintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi, cât și restul participanților, au exprimat și felicitat sportivul cu frumoasa performanță obținută. Totodată, dl Policinschi a remarcat și faptul că într-adevăr mesajul transmis și efortul depus de dl Lazarenco Ion, este unul foarte puternic, deoarece nimic nu poate fi mai important decât promovarea și păstrarea Păcii.
Cei 130 de copii din corul La La Play din toate raioanele țării, care au venit să susțină performanțele sportivului, cât și mesajul transmis de eveniment, pentru pace, incluziune și toleranță, au susținut un concert, unde au cântat piese cu tematica respectivă sloganului evenimentului.
În 2018, înotătorul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Aer Liber. Anterior, sportivul a fost propus pentru Premiul Nobel pentru Pace.
Totodată, la începutul anului, Ion Lazarenco a fost desemnat cel mai bun înotător al Irlandei, pentru al patrulea an onsecutive.
Amintim, că în 2013, Lazarenco a înotat de-a lungul râului Nistru, timp de 8 zile, punându-și viața în pericol, pentru a transmite un puternic mesaj de pace oamenilor de pe ambele maluri, la fel cursa finisând pe malul drept al râului Nistru, în una din localitățile din raionul Dubăsari.
Marina LUPAȘCO,
Redactor-șef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Raionul Dubăsari un promotor al Păcii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta