Harta site-ului
Ajutor
Raionul Dubăsari serbează 70 de ani de la Marea Victorie asupra fascismului
Raionul Dubăsari serbează 70 de ani de la Marea Victorie asupra fascismului

Cu prilejul aniversării celor 70 de ani de la Victoria asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945, Consiliul raional Dubăsari, a organizat pe data de 8 mai 2015, în incinta Casei raionale de cultură din s. Coşniţa, un concert festiv, la care au participat veteranii Marelui Război pentru apărarea Patriei, veteranii de muncă, rudele, familiile acestora, primarii localităţilor, lucrători din domeniul social, învăţămînt, medicină, cultură, directori de instituţii, tineri şi toţi doritorii de a simţi emoţiile acelor grei ani de război, stări sufleteşti prin care au trecut eroii neamului pentru a face ca ziua de astăzi pentru noi să existe.

Cu un mesaj de salut către participanţii la măsură, în cadrul evenimentului, a venit dl Grigore POLICINSCHI, nepot al veteranului Policinschi Alexandru Vasile, decedat în decembrie 1944 în timpul eliberării Ungariei, care a adus un omagiu VETERANILOR pentru eroismul, sacrificiul depus pentru obţinerea Victoriei. De asemenea, dl Policinschi a menţionat importanţa Victoriei obţinute de popoarele Fostei Uniuni Sovietice  şi aliaţii săi asupra tiraniei fasciste inclusiv, pentru toate ţările Europei de Est. ,,Dacă nu erau oprite de Armata Roşie hoardele de ocupaţie fascistă în Războiul din 1941-1945, astăzi nu ar fi existat Europa multinaţională , inclusiv ţara noastră, Republica Moldova. Tînăra generaţie, noi toţi trebuie să comemorăm veteranii dar şi să promovăm Pacea, Prietenia şi Buna înţelegere între toate popoarele şi statele din Europa actuală".

Dna vicepreşedinte, Maria Jimbei împreună cu dl Grigore Policinschi au înmînat medaliile jubiliare veteranilor prezenţi la concertul festiv, domnilor Terentiev Iosif Ivan din s. Doroţcaia şi Chirilov Ion Moisei din s. Ustia.

Sutele de participanţi la această manifestaţie au onorat în picioare drapelul de stat şi drapelul raionului  Dubăsari întroduse de garda de onoModeratorii manifestaţiei jubiliare Victor Aslanov şi Otilia Niculiţa împreună cu artiştii amatori, reprezentanţi ai diferitor instituţii publice, de educaţie şi cultură, din diferite localităţi ale raionului Dubăsari, inclusiv oaspeţi din or. Chişinău, Fanfara de la Ustia, dl Boris Grigoriev, profesor Şcoala de arte Doroţcaia şi Berzan Daniel, ansamblul vocal, discipoli de la Şcoala de arte Doroţcaia, elevi, instrumentişti de la Şcoala de arte Coşniţa, eleve de la Colegiul de muzică ,,Ştefan Evenimetul dat s-a desfăşurat după un program bine pregătit cu prezentare de scenete, recitaluri de poezii, dans şi interpretări deNeaga” Nicoleta Ilin şi Mihaela Zingan, Orchestra raională de muzică instrumentală ,,Gheorghe Murgu”, Ansamblul ,,Suflet deschis” Casa de cultură Doroţcaia, Formaţia ,,Prietenia” Casa raională de cultură, Raisa Roşca, Stela Molea,   Vladalina Verlan şi Vlad Iaviţa, Alina Roşca, Valeriu Solonari, elevii liceului teoretic ,,Ion Creangă” din s. Coşniţa şi fomaţia ,,Animo”, au prezentat un vast program tematic dedicat Victoriei asupra fascismului, beneficiind de multe aplauze din partea celor prezenţi.

 Dna Nina Ţurcan, locuitoare a s. Coşniţa, pensionară, ne-a relatat că ,,am primit o plăcere mare de la acest concert, orele întregi s-au scurs ca  clipele. Priveam acei copii de la grădiniţă şi îmi aduceam aminte cum părinţii noştri ne povesteau despre copilăria lor de care n-au avut parte. Vreau să mulţumesc organizatorilor pentru acest concert, că au făcut o faptă bună”.

Marina Lupaşco, şef Serviciu informare şi transparenţă

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Raionul Dubăsari serbează 70 de ani de la Marea Victorie asupra fascismului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta