Harta site-ului
Ajutor
Raionul Dubăsari-parte componentă a proiectului ,,Dezvoltarea economică a potenţialului Euroregiunii ,,Nistru”
Raionul Dubăsari-parte componentă a proiectului ,,Dezvoltarea economică a potenţialului Euroregiunii ,,Nistru”

La data de 13 octombrie 2014, în oraşul Soroca, a avut loc prezentarea proiectului “Dezvoltarea economică a potenţialului Euroregiunii “Nistru”. Breafingul dat a fost organizat de către membrii Euroregiunii ,,Nistru” şi prezidat de către Serghei Tatuseac, preşedintele  Euroregiunii ,,Nistru” şi Victor Său preşedintele raionului Soroca. La Conferinţa de presă, ţinem să menţionăm,  prezenţa reprezentanţilor raioanelor Camenca şi Rîbniţa. Raionul Dubăsari la conferinţa dată a fost reprezentat de către dna Lilia Cazac şef Direcţia dezvoltare economică, investiţii şi relaţii transfrontaliere,  dra Ana Ilievici specialist principal DDEIRT şi dna Marina Lupaşco şef Serviciu informare şi transparenţă. Proiectul este realizat de organizaţia internaţională “Centrul regional transfrontalier în cooperare cu Euroregiunea “Nistru” de comun acord cu Programul “ Sprijinul măsurilor de consolidare a încrederii”, care este finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de Programul de dezvoltare a ONU. În acest proiect se planifică să fie dezvoltat un dialog şi să întărească cooperarea între tinerii antrepenori de pe ambele maluri ale rîului Nistru.

      Pentru a obţine scopurile propuse, în luna noiembrie va fi organizată Conferinţa Internaţională “Dezvoltarea potenţialului economic al Euroregiunii “Nistru” în oraşul Şoldăneşti, cu scopul de a identifica problemele şi nevoile reprezentanţilor ce ţin de domeniul afacerilor mici şi mijlocii, bussinesului la ieşirea pe pieţele moldo-ucrainene şi europene, în activitatea relaţiilor de parteneriat în Euroregiunea “Nistru”, schimbul de experinţe şi tehnologii. La fel, se va organiza o deplasare la Polonia pentru a face un schimb de experienţă şi susţinerea autorităţilor întru afacerile de comerţ şi industrie, a bussinesului mic şi mijlociu în Republica Polonă. Rezultatul acestei conferinţe  va fi dezvoltat în continuare de acţiuni comune, aşa ca, elaborarea recomandărilor de către autorităţile publice. La acest proiect vor participa reprezentanţii următoarelor raioane: Ocniţa, Soroca, Donduşeni, Dubăsari, Şoldăneşti, Floreşti, Camenca şi Rîbniţa, deasemenea şi regiunea Viniţa (Ucraina).

     Aceast program este îndreptat spre creşterea încrederii între cetăţenii de pe amble maluri ale r. Nistru, pentru o cooperare mai efectivă care duce la sporirea nivelului de trai. În legătură cu aceasta, proiectul dat oferă un sprijin autorităţilor publice locale, reprezentanţilor sectorului non-comercial, antrepenorilor şi altor părţi de pe ambele maluri ale Nistrului, celor cointeresaţi de a pune în aplicare activităţi comune a cinci regiuni-cheie: dezvoltarea bussinesului, dezvoltarea societăţii, actualizarea infrastructurii sociale, sănătatea şi protecţia mediului înconjurător.

Totodată, reamintim că, între localităţile Republicii Moldova şi Euroregiunea ,,Nistru” au fost realizate 40 de acorduri de colaborare în cadrul proiectului ,,Consolidarea capacităţii de încredere între ambele maluri ale r. Nistru”, ce prevede apropierea şi stabilirea relaţiilor de prietenie între cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

 

Marina Lupaşco, şef Serviciu informare şi transparenţă

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Raionul Dubăsari-parte componentă a proiectului ,,Dezvoltarea economică a potenţialului Euroregiunii ,,Nistru” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta