Harta site-ului
Ajutor
Raionul Dubăsari și regiunea Vladimir din Federația Rusă au stabilit relații de parteneriat
Raionul Dubăsari și regiunea Vladimir din Federația Rusă au stabilit relații de parteneriat

În perioada 25 – 29 mai anul curent, Președintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI împreună cu un grup de colegi din cadrul Consiliului raional, consilieri raionali, primari și agenți economici din teritoriu, au participat la Forumul Internațional al Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu titlul ”E timpul să fim Lideri”, desfășurat în orașul Vladimir din Federația Rusă. Aflarea delegației din Dubăsari la Vladimir a fost posibilă ca urmare a invitației Guvernatorului regiunii dna Svetlana ORLOV adresată Președintelui raionului dl Grigore POLICINSCHI.
265 de companii, 2,800 de metri pătrați de săli de expoziție, mai mult de 3 mii de participanți, printre ei – peste 100 de invitați străini s-au întrunit în cadrul Forumului din Vladimir, unde întreprinderile industriale, de afaceri mici și mijlocii, din agricultură și meșteșugărit, dar și toate regiunile din zonă au putut să îşi prezinte  realizările obţinute iar producătorii majori şi-au arătat noile lor produse. 
Delegația oficială a raionului Dubăsari, unicii participanți din Republica Moldova la acest Forum economic, a avut posibilitatea să prezinte atît Raionul Dubăsari cît și țara noastră, printr-o expoziție de produse autohtone, prin prezentarea tradițiilor și portului nostru moldovenesc, să stabilească noi contacte de colaborare cu antreprenori străini în cadrul discuțiilor bilaterale, să participe la mesele rotunde organizate în vederea efectuării schimbului de experiență între antreprenori în diverse domenii de activitate din regiunile Rusiei, Crimeea, Belorusia, China, etc. De asemenea, reprezentanţii noştri au participat la lucrările sesiunii plenare al Forumului economic.
Pe toată durata aflării în Vladimir, delegația noastră s-a bucurat de o primire excepțională din partea administrației acestei regiuni, inclusiv a avut întîlniri și discuții cu conducerea regiunii Vladimir, Guvernatorul dna Svetlana ORLOV, care a exprimat o atitudine prietenoasă față de conducerea raionului Dubăsari cît și întreaga componență a delegației moldovenești. De asemenea, în cadrul discuțiilor dna Guvernator a menționat că Federația Rusă este interesată în dezvoltarea și întărirea relațiilor reciproc avantajoase atît la nivel regional cît și central între Rusia și Republica Moldova.
”Prin această întîlnire și vizită a noastră în Vladimir am reușit să ”spargem gheața” relațiilor între autoritățile publice locale și regionale din Republica Moldova și Rusia” a menționat conducerea raionului Dubăsari.  
În cadrul acestei vizite, Președintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI și Președintele raionului Sobinin din Vladimir, dl Alexandru RAZOV, au semnat un acord de parteneriat care prevede susținerea reciprocă, stabilirea şi dezvoltarea legăturilor de colaborare şi comunicare între aceste două unități administrativ teritoriale.
Potrivit actului semnat, prin prisma relaţiilor bilaterale prieteneşti, cele două părţi şi-au exprimat acordul să promoveze relaţiile de cooperare transfrontaliere şi regionale în dezvoltarea bunelor practici între autorităţile publice locale, instituţii, agenţi economici, sectorul asociativ, locuitorii raionului Dubăsari şi Sobinin. Inclusiv, încurajează schimbul de experienţă, asigurarea comunicării şi transparenţei, organizarea de activităţi comune cu caracter educativ, social, cultural şi sportiv, susţinerea relaţiilor economice, agricole, a proiectelor investiționale în diverse domenii.
Totodată, a fost stabilită o înțelegere cu dna Guvernator Svetlana ORLOV de a organiza o vizită a conducerii regiunii Vladimir în Republica Moldova, în special la Dubăsari, în luna octombrie al anului curent.
 
Ecaterina RACOVEȚ,
șef Secție

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Raionul Dubăsari și regiunea Vladimir din Federația Rusă au stabilit relații de parteneriat - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta