Harta site-ului
Ajutor
Raionul Dubăsari devine tot mai atractiv pentru implementarea proiectelor investiționale cu suportul țărilor europene
Raionul Dubăsari devine tot mai atractiv pentru implementarea proiectelor investiționale cu suportul țărilor europene

Raionul Dubăsari are șansa de a realiza un proiect de parteneriat cu o organizație specializată în domeniul eficienței energetice din Republica Slovacă.
Președintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLICINSCHI, a primit în audiență la data de 14 noiembrie un grup de specialiști în domeniul energiei regenerabile din cadrul Companiei ”EMO” din Slovacia, însoțiți de către dl Grigore CUZAC din Moldova, expert în eficiența energetică și reprezentant oficial al companiei date. Dumnealor au relatat că dezvoltă proiecte în domeniul energiei regenerabile – stații solare, de vânt, de apă și de asemenea activează în domeniul prelucrării deșeurilor, dezvoltarea proiectelor ecologice pentru materiale prime în Republica Moldova.
La moment au fost identificate 12 companii care sunt gata să implementeze astfel de proiecte, să construiască stații, la care partea slovacă dorește să investească aproximativ 20 de milioane de Euro, a informat dl CUZAC.
Directorul executiv al companiei ”EMU”, dl Peter BERCES a fost impresionat de disponibilitatea conducerii raionului pentru o astfel de perspectivă și a atras atenția că vor fi foarte bucuroși de a avea succes la acest compartiment. Domnul Grigore POLICINSCHI a subliniat că dumnealor vor avea tot suportul necesar: logistic, informațional și tehnic pe parcursul conlucrării și implementării acestui proiect.
La finele acestei întruniri, Președintele raionului cât și oaspeții au convenit asupra următorilor pași și anume urmează ca partea din Republica Slovacă să transmită propuneri de proiecte, pentru  a putea fi analizate de către specialiștii din cadrul Consiliului raional Dubăsari.
,,Desigur că acesta este un proces de perspectivă, rezultatul ar fi- utilizarea unor tehnologii noi, posibilitatea de a avea o energie mai ieftină, o energie regenerebilă cu perspective pozitive și peste 10-15 ani, să răscumpere investițiile care se fac”, a reiterat dl Grigore POLICINSCHI.
Președintele raionului a mulțumit dumnealor pentru această vizită și pentru interesul de implementare a unui astfel de proiecte în raionul nostru, de asemenea, dumnealui a exprimat mulțumiri și domnului Dicusar Anatolie, care este și complicele acestei vizite, originar din comuna Coșnița.
Tatiana GHERB,
Administrator principal baza de date

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Raionul Dubăsari devine tot mai atractiv pentru implementarea proiectelor investiționale cu suportul țărilor europene - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta