Harta site-ului
Ajutor
Raionul Dubăsari activează în regim normal, indiferent de ninsorile abundente din ultimele zile
Raionul Dubăsari activează în regim normal, indiferent de ninsorile abundente din ultimele zile

Reieşind din faptul că pe parcursul zilelor trecute, pe întreg teritoriul ţării, inclusiv şi în raionul Dubăsari au căzut ninsori abundente, ce au dus la blocarea mai multor drumuri de acces local şi naţional în alte raioane, în special cele de nord, astăzi, în cadrul şedinţei operative de lucru Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI a solicitat serviciilor raionale de resort întreprinderea tuturor măsurilor necesare întru asigurarea unei activităţi normale a tuturor instituţiilor, deblocări de drumuri, deszăpezire şi informare a cetăţenilor despre eventualele cazuri excepţionale. În acest context, Preşedintele raionului a cerut pregătirea şi mobilizarea tehnicii speciale, în caz de necesitate.
La şedinţă au participat toţi colaboratorii din cadrul Autorităţii Executive al Consiliului raional Dubăsari.
Totodată, dumnealui şi-a arătat nemulţumirea privind implicarea primarilor (în calitatea lor de preşedinţi ai comisiilor locale de situaţii excepţionale) în vederea întreprinderii măsurilor cu scopul menţinerii unei activităţi viabile în localităţile administrate, lăsînd această problemă pe seama Comisiei raionale pentru situaţii excepţionale.
În cadrul şedinţei au fost discutate şi măsurile ce au fost întreprinse pe parcursul acestor zile de către conducătorii instituţiilor întru evitarea situaţiilor de excepţie ce pot apărea drept consecinţă a temperaturilor scăzute.
Conducătorii secţiilor şi direcţiilor au menţionat că situaţia este sub control iar toate instituţiile din domeniul administrat activează în regim normal de lucru.
Preşedintele raionului a solicitat de a atrage o atenţie sporită şi a intensifica raidurile la domiciliu a familiilor social-vulnerabile, cu mulţi copii, cu situaţia materială  precară, a bătrînilor singuratici, invalizilor şi altor categorii sociale aflate în situaţie de risc sau dificultate. De asemenea, a cerut Comisariatului de poliţie să execute patrulări cu informarea locuitorilor raionului despre drumurile blocate de acces pe întreg teritoriul raionului întru evitarea unor cazuri de înzăpezire a transporturilor auto.
În contextul şedinţei, dl Gr. POLICINSCHI a adus sincere mulţumiri colaboratorilor SSE Dubăsari, în persoana dlui A. Gîncu şi celor de la ÎS „Drumuri Dubăsari”, dl V. Trestian pentru implicare activă, 24 din 24 ore, în lucrările de deszăpezire, ceea ce a evitat blocarea unor localităţi din Dubăsari.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Raionul Dubăsari activează în regim normal, indiferent de ninsorile abundente din ultimele zile - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta