Harta site-ului
Ajutor
Raionul Dubăsari a fost selectat în vederea implementării proiectului “Comunități durabile și rezistente prin abilitarea femeilor”
Raionul Dubăsari a fost selectat în vederea implementării proiectului “Comunități durabile și rezistente prin abilitarea femeilor”

Raionul Dubăsari a fost selectat în vederea implementării proiectului “Comunități durabile și rezistente prin abilitarea femeilor” implementat de UNDP (Programul de Dezvoltare a Națiunilor Unite) și finanțat de UE (Uniunea Europeană).
Acesta este un proiect care are ca obiectiv sporirea capacității de adaptare sensibilă la gen a beneficiarilor vizați la schimbările climatice și de a consolida capacitatea femeilor de a se angaja în mod semnificativ într-o agricultură climatică inteligentă. Scopul programului este ca gospodăriile conduse de femei / femei și bărbați antreprenori, să-și sporească veniturile prin creșterea investițiilor în economia rurală și să consolideze reziliența sectorului față de șocurile climatice și economice frecvente.
Proiectul "Comunități durabile și rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor" este orientat în mare parte pe agricultură și are următoarele grupuri țintă: Grupul I - femei care conduc gospodării casnice (a fi selectate în baza indicelui de vulnerabilitate și orientările APL).
Grupul II - producătoarele agricole mici și mijlocii (proprietari de pământ de 2 h și mai mult) și producători post-recoltă. Deoarece,  în proiect vor fi selectate câte 2-5 persoane per primărie, se va acorda o atenție sporită de includere și a femeilor proprietarii de teren, chiar dacă acestea încă nu au înființat o afacere, dar au potențial.
Astfel, în cadrul proiectului vor fi organizate instruiri pentru abilitarea femeilor, inclusiv va fi și un program de suport pentru femei și bărbați pentru creșterea surselor de venit. Totodată, în proiect vor fi și o serie de activități de suport pentru Consiliul raional și APL-urile din raion.
Astfel, pentru a beneficia la maxim de suportul oferit de acest program, la prima etapă va fi elaborat un studiu pentru identificarea necesităților potențialilor beneficiari în domeniul rezilienței climatice, afaceri eco, creare și promovare afaceri.
Astfel pentru crearea bazei de date de beneficiari până  la data de 13.11.2020 vor fi prezentate propunerile pentru crearea Listei gospodăriilor conduse de femei (proprietari de terenuri agricole, micii antreprenori) de circa 20-30 persoane. Pentru identificarea necesităților și dezvoltarea unui program de suport a fost angajată organizația AO Centrul de Consultanță în Afaceri (CCA).
Lista trebuie sa includă:
1. Numele și prenumele femeii / antreprenorului;
2. Adresa;
3. Datele de contact (telefon, email);
4. Genul de activitate;
5. Și altă informație relevantă (daca este)
Lista cu potențialii beneficiari vă rugăm să o transmiteți pe adresa de email a colegilor de la CCA projects@cca-ngo.org sau contactați la nr.de tel Mob. +(373) 68 422 978, Dumitru Darii

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Raionul Dubăsari a fost selectat în vederea implementării proiectului “Comunități durabile și rezistente prin abilitarea femeilor” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta