Harta site-ului
Ajutor

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Puţini dar puternici
Puţini dar puternici

Pe data de 16 iunie, anul curent s-a organizat o acţiune de salubrizare, „ Ordine pe plaja din s. Doroţcaia”. Tot timpul tinerii au avut convingerea că o contribuţie mică a fiecăruia la protejarea mediului aduce un avantaj vieţii. Dacă aşteptăm doar paşi mari, fără a interveni în demersul de îmbunătăţire a stării mediului, putem avea surpriza neplăcută să dureze prea mult. Salvarea vine de la iubitorii de natură care sunt de acord cu ideea că şi paşii mici sunt eficienţi pentru sănătatea naturii. De data aceasta este vorba de Consiliul local de tineret ( CLT ) împreună cu voluntarii din s. Doroţcaia, ce au desfăşurat mai multe proiecte pe diverse domenii (exemple: sport, cultură), printre care şi mediul. La curăţenie au participat 40 de persoane care s-au ocupat de ordinea pe plajă. Acţiunea a cuprins adunarea deşeurilor adunate pe o perioadă îndelungată. Tinerii au menţionat că fapta lor are ca scop promovarea plajei, drept spaţiu social şi trebuie protejat de generaţiile prezente, precum şi transmis generaţiilor viitoare. „Această mişcare a noastră nu este alt ceva decît un mesaj spus oamenilor. Noi tinerii, astfel educăm pe cei maturi, dar şi aducem un exemplu cum ar fi voluntariatul. Împreună putem face lucruri mari, suntem o echipă unită şi puternică”, spune Vladimir Momot, reprezentant al CLT Doroţcaia.
Au început ziua cu spor şi voie bună, avînd cu toţii acelaşi scop „Să păstrăm un Nistru curat”. Iar pînă la amiază s-au bucurat de un peisaj frumos dar mai ales natural, a fost luat în prim plan natura, puteai observa şi iarba cît e de verde şi nisipul cît e de curat. „ Am muncit din greu, dar acum ne bucurăm de ceea ce am obţinut. Este un lucru bun şi o realizare frumoasă pentru fiecare din noi. Suntem la început de vară şi acest fapt al nostru sperăm să aibă o continuitate”, ne spune un voluntar.

„ După faptă şi răsplata”, de asta s-a condus dl. Gr. Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari, care a servit muncitorii cu îngheţată şi banane. S-a bucurat de priveliştea care a avut-o în faţă şi a spus că toţi merită un „bravo”. Împreună cu tinerii a jucat volei şi s-a bucurat mult de timpul petrecut acolo, fiind astfel dus de valul tinereţii. Felicitîndu-i pe toţi cu faptul că echipa a reuşit să combine munca cu distracţia şi că au ajuns la etapa cînd pur şi simplu s-au întîlnit la un cuvînt bun. 
Au avut doar o zi, dar au făcut o mie şi una realizări
:muncind cu succes în echipă şi avînd parte de ore distractive bine organizate. „Împreună putem face lucruri mari şi doar împreună vom reuşi în toate”, cu acest mesaj au încheiat ziua de muncă şi cu aceste cuvinte vor începe o altă zi de realizări frumoase.
 P. S. Este binevenită o asemenea atitudine a unor tineri, care din propria iniţiativă şi cu propria lor voinţă organizează astfel de acţiuni. Acţiuni care contribuie la amplul proces de reducere a poluării şi de salvarea planetei de la un posibil dezastru ecologic.

Lilia Stratenco, corespondent-practicant
Vizualizari: 419 | Adaugat de: Irika | Raging: 5.0/3
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Puţini dar puternici - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta