Harta site-ului
Ajutor
Promovarea Uniunii Europene în instituţiile preuniversitare din r. Dubăsari
Promovarea Uniunii Europene în instituţiile preuniversitare din r. Dubăsari

La data de 26 februarie în incinta Liceului Teoretic “Ion Creangă” Coşniţa s-a desfăşurat  trainingul “Promovarea Uniunii Europene în instituţiile preuniversitare din r. Dubăsari”  cu participarea  directorilor adjuncţi  pentru educaţie din instituţiile de învăţămînt din raion. Proiectul este implimentat de către Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Scopul proiectului este de a sensibiliza tinerii din Republica Moldova cu privire la programele de tineret, procesul de integrare, precum şi funcţionarea instituţiilor Uniunii Europene.  Astfel, în perioada 9-27 martie 2015, în Republica Moldova vor fi desfăşurate Săptămînile Uniunii Europene în instituţiile de învăţămînt preuniversitar, inclusiv şi în r. Dubăsari.

În ajutor directorilor adjuncţi pentru educaţie şi pedagogilor vine “Ghidul pentru pedagogi şi lucrători de tineret pentru promovarea UE în şcoli”, care este un suport informaţional şi metodologic pentru profesori şi lucrătorii de tineret şi cuprinde activităţile ce urmează a fi desfăşurate  în perioada 9- 27 martie. El a  fost elaborat de către o echipă de formatori ai Centrului Educaţional PRO DIDACTICA care au selectat, adaptat  şi elaborat materiale diverse din punct de vedere al conţinutului şi al tehnologiei educaţionale, favorizînd implicarea elevilor de diferite vîrste în colaborare cu profesorii şi managerii instituţiilor, dar şi cu membrii comunităţii.

Va conta transmiterea unui mesaj clar şi adecvat despre procesul de aderare europeană a Republicii Moldova în care contribuţia fiecarui cetăţean este importantă, în baza celor trei valori-cheie ale democraţiei europene: libertatea, justiţia, solidaritatea.

 

Isaicul Svetlana,specialist-coordonator, metodist DÎTS

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Promovarea Uniunii Europene în instituţiile preuniversitare din r. Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta