Harta site-ului
Ajutor
Promovarea tehnologiilor performante la prepararea nutreţurilor granulate (experienţă demonstrată de ani)
Promovarea tehnologiilor performante la prepararea nutreţurilor granulate (experienţă demonstrată de ani)

În satul Doroţcaia activează un agricultor deosebit – Semionov Mihail care se îndeletniceşte cu creşterea iepurilor de casă, nu numai pentru necesităţi personale ci şi în scopul comercializării. Afacerea acestui om se bazează pe conlucrarea cu alţi producători, numai în acest fel, la moment se poate de lucrat în agricultură.
Dl Mihail, activînd ca producător individual, mai este şi consultant local al Agenţiei ACSA pentru satul Doroţcaia, oferind consultaţii ce ţin de domeniu, locuitorilor din sat dar şi din satele apropiate.
Pentru a facilita activitatea, dlui a construit o încăpere specială pentru prepararea nutreţurilor combinate. Dl Mihail, cîştigînd unele proiecte, cît şi din surse personale , a investit în procurarea unei mori pentru producerea nutreţurilor, a construit singur amestecătorul hrănii şi a procurat un granulator pentru nutreţuri combinate.
Adăugător la creşterea iepurilor, dl Mihail, împreună cu soţia, ca şi orice oameni harnici de la sat, mai ţin şi o gospodărie auxiliară unde şi-au găsit loc păsări, caprine şi alte animale. În funcţie de animalele cărora este destinată hrana, dumnealui pregăteşte nutreţurile după diferite recete. La rugămintea noastră, dl Mihai s-a împărtăşit cu o reţetă personală de preparare a nutreţurilor combinate granulate pentru iepuri, pe care, cu permisiunea dumnealui o punem la dispoziţia şi altor producători:
- Făină de iarbă – 30%
- Orz - 12%
- Porumb boabe – 10%
- Grîu furajer - 12%
- Tărîţe de grîu - 20%
- Brochin (macuc) – 15%
- Cretă furajeră - 0,5%
- Sare alimentară - 0,5%
Această reţetă nu este obligatorie pentru toţi producătorii, reţete fiind diferite, de la gospodar la gospodar, însă esenţa reţetei la toţi este aceeaşi.
Pentru îndestularea iepurilor cu cele necesare, dl Mihail a instalat hrănitoare şi adăpătoare speciale, animalele folosind hrana şi apa după necesitate, acest fapt permiţînd economisirea nu numai a acestora dar şi a timpului stăpînului, acesta fiind ocupat cu alte lucrări în gospodărie.
Dl Mihail ne-a relatal că, odată cu încălzirea timpului de afară va purcede la renovarea încăperii pentru întreţinerea iepurilor, pentru a îmbunătăţi condiţiile acestora.
Să-i dorim dlui Mihail succese şi în continuare.

Vasile Popescu, şeful Direcţiei agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Promovarea tehnologiilor performante la prepararea nutreţurilor granulate (experienţă demonstrată de ani) - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta