Harta site-ului
Ajutor
Proiectul medical ,,Cu grijă pentru sănătate” în satul Holercani
Proiectul medical ,,Cu grijă pentru sănătate” în satul Holercani

Vineri, 24 noiembrie 2018, doamna Nina Țurcan, președintele Organizației  Naționale a Persoanelor în Etate, însoțită de endocrinologul Natalia Porcereanu, cardiologul Silvia Sasu, oftalmologul Șaptefrați Iuliana și neurologul Enachi Marcela-medici de talie republicană, au sosit în satul Holercani, raionul Dubăsari unde a derulat proiectul medico-social ,,Cu grijă pentru Sănătate”. Aici deja erau în așteptare mai mult de 100 persoane în etate, care gratuit urmau să primească consultațiile medicilor de înaltă calificare.
La echipa medicilor de talie republicană s-a alipit terapeutul Svetlana Andreeva, șefa Oficiului medicilor de familie Holercani. Astfel, oficiul nominalizat a devenit neîncăpător.
Startul acestei activități filantropice a fost dat de către vicepreședintele raionului Dubăsari, doamna Maria Jimbei, care cu cuvinte de mulțumire s-a adresat, în primul rând echipei de medici, organizatorilor și realizatorilor proiectului, menționând importanța acestui proiect și beneficiile lui pentru vârstnicii, care întâlnesc greutăți la deplasare. A urmat salutul din partea președintelui organizației persoanelor în etate a raionului Dubăsari, domnul Alexandru Leșan și a şefului Centrului de Sănătate Dubăsari, doamna Aurelia Vinari.
Președintele ONPE, doamna Țurcan Nina, cu lux de amănunte a vorbit despre unele proiecte susținute de PDM, care vin să îmbunătățească starea socială a populației, unul dintre care este ,,Cu grijă pentru sănătate” inițiat și dirijat de Organizația Națională a Persoanelor în Etate a PDM în bună colaborare cu Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale.
A urmat o zi de muncă asiduă pentru echipa de medici, care au reușit să consulte 134 persoane, efectuând investigațiile posibile, acordând ajutorul necesar pe măsura necesității.
Doar cuvinte de mulțumire au urmat din partea beneficiarilor în adresa echipei medicale și a organizatorilor, fapt ce ne obligă să depunem efort în prelungirea demarării acestui proiect cu un impact impunător asupra populației ce așteaptă grijă din partea statului.
S-a finisat această zi cu alcătuirea raportului de activitate al echipei de  consultanți-medici.
În cadrul acestui proiect până la moment în cele 9 raioane, în 22 localități au fost consultate 3259 persoane în etate.
 
      Galina PROCOP,
vicepreşedintele Organizației naționale a persoanelor în etate

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Proiectul medical ,,Cu grijă pentru sănătate” în satul Holercani - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta