Harta site-ului
Ajutor
Proiectul internaţional "Don't be smoking, alcohol, drugs"
Proiectul internaţional "Don't be smoking, alcohol, drugs"

  În perioada 5- 14 iunie 2012 în România, or.Bucureşti  s-a desfăşurat proiectul internaţional  „Dont be S.A.D (smoking, alcohol, drugs)”, scopul căruia a fost de a sensibiliza opinia publică cu privire la riscurile şi problemele ce apar în urma consumului de alcool, ţigări şi droguri. În cadrul proiectului au fost implicaţi tineri din România, R.Moldova şi Ucraina în număr de 15 persoane, care în cadrul unor seminare am fost instruiţi cum se organizează un fleshmob, un concert de caritate, cum să interacţionăm cu reprezentanţi ai ONG-lor internaţionale, însuşirea unor metode de organizare a tinerilor la diferite întruniri şi alte lucruri utile.        
   Acest proiect s-a desfăşurat datorită iniţiativei organizaţiei din România „Clubul Tinerilor Profesionişti” în parteneriat cu ANTEM  (Asociaţia Naţională a  Treinerilor Europeni din Moldova) şi Centrul European de Cooperare din Ucraina prin suportul financiar al Consiliului Europei din cadrul programului „Tinerii în acţiune”. Din partea R.Moldova am participat 6 persoane, de la Consiliul Raional Făleşti, Consiliul Raional Dubăsari, or.Bălţi şi or.Chişinău.
   Agenda proiectului a inclus un program vast de acţiuni, începînd de la prezentarea obiceilor şi tradiţiilor a ţărilor participante, a vizitelor la obiectele turistice şi terminînd cu organizarea unui concert grandios în centrul Bucureştiului cu genericul sus expus adică combaterea consumului de droguri, alcool şi tutun în rîndul tinerilor. Au concertat mai multe faormaţii şi trupe din România care prin piesele lor au adus mesaje de sensibilizare şi conştientizare în rîndul celor prezenţi gravele urmări ale viciilor menţionate.
   Majoritatea obiectivelor pe care mi le-am propus în participarea mea în cadrul acestui proiect le-am realizat avînd o relaţie  de conlucrare şi prietenie  cu toţi participanţii. Această vizită a fost o nouă experienţă pentru mine  din care am învăţat multe lucruri bune  ce îmi vor fi de folos în activitatea mea de mai departe în cadrul Consiliului Raional Dubăsari.
   Prin acest material, vin cu un apel către toate oraganizaţiile obşteşti, grupuri de iniţiativă, tineri, atît din raionul nostru cît şi din republică de a se implica cît mai activ în cadrul proiectelor ce ne sînt oferite de statele străine, organizaţiile internaţionale, caci este de datoria fiecăruia de a dezvolta un stat modern cu o societate modernă

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Proiectul internaţional "Don't be smoking, alcohol, drugs" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta