Harta site-ului
Ajutor
Proiectul de restructurare a sectorului horticol
Proiectul de restructurare a sectorului horticol

La data de 28 februarie curent, specialiştii din cadrul Direcţiei agricultură şi cadastru, au participat la seminarul regional de informare Proiectul de restructurare a sectorului horticol din Republica Moldova, prezentat de către dl Anatolie Fala, Director de programe ACSA şi experţii Proiectului Livada Moldovei.
La seminar au fost invitaţi producători agricoli din raioanele Criuleni şi Dubăsari. Din raionul Dubăsari au participat: SRL „Monsterax-GSG”, administrator Grîjancovschi Serghei; GŢ ”Popa Vasile”, conducător Popa Vasile; GŢ „Leagul Ghenadie”, conducător Leagul Ghenadie; GŢ ”Ţîgulea Serghei”, conducător Ţîgulea Serghei; GŢ ”Borş Constantin”, conducător Borş Constantin.
În cadrul seminarului au fost prezentate informaţii precum:
- oportunităţile de finanţare pentru investiţii oferite de Proiectul Livada Moldovei;
- oportunităţi şi riscuri ale horticulturii;
- oportunităţi de asistenţă tehnică şi consultanţă la elaborarea şi depunerea cererilor de finanţare oferite beneficiarilor Proiectului Livada Moldovei;
- servicii de asistenţă tehnică şi suport financiar oferite de fonduri şi proiecte naţionale şi internaţionale.
Pe parcursul seminarului producătorii agricoli şi-au expus părerile proprii referitor la avantajele, dezavantajele şi riscurile ce pot apărea atunci când solicită credite bancare pentru dezvoltarea afacerilor din agricultură.
La sfârşitul seminarului toţi participanţii s-au deplasat la Lotul demonstrativ SRL “Consult LC”, Laborator tehnologic de produse horticole, director Ludmila Castraveţ, unde a fost prezentată o linie de procesare a produselor agricole şi lansarea produselor finale.
Odată cu lansarea noilor proiecte de modernizare a agriculturii, asemenea seminare sunt binevenite atât pentru agricultorii care au experienţă în domeniu, cât şi pentru acei care dorescc să-şi înfiinţeze o afacere în agricultură. În final, făcând o totalizare a tuturor subiectelor de pe ordinea de zi, participanţii la seminar au rămas mulţumiţi de informaţia prezentată de către formatorii seminarului.
 
       Mihai BERZAN,
        Specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Proiectul de restructurare a sectorului horticol - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta