Harta site-ului
Ajutor
Proiectele investiționale și problemele stringente ale obiectelor de menire socială din raionul Dubăsari, discutate și analizate de Președintele raionului
Proiectele investiționale și problemele stringente ale obiectelor de menire socială din raionul Dubăsari, discutate și analizate de Președintele raionului

La data de 2 octombrie anul curent, în prima zi de serviciu, Președintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLICINSCHI, a întreprins mai multe vizite de lucru în teritoriul raionului, pentru a monitoriza și a analiza mersul lucrărilor proiectelor investiționale. Astfel, au fost analizate lucrările de reparație la Gimnaziul din s. Oxentea și mersul lucrărilor de reparație la Lioceul Teoretic Holercani, Gimnaziului ”Anatol Codru” din Molovata Nouă, Liceul Teoretic ,,Vlad Ioviță” Cocieri și alte proiecte investiționale din satul Molovata.
Însoțit de șefa Direcției construcții, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului dna Eudochia NICOLAEV și șefa Direcției învățământ general, dna Larisa BRADUCEAN, dl Președinte, în legătură cu răcirea bruscă a vremii, a mers mai întâi de toate la Gimnaziul ,,Anatol Codru” din s. Molovata Nouă, fiind întâmpinat de către primarul localității, dl Oleg GAZEA unde s-a analizat mersul lucrărilor la proiectul de reparație a porțiunii de drum din preajma instituției de învățământ dar și a acoperișului clădirii date. De asemenea a fost analizat terenul de minifotbal cu acoperire artificială, din curtea școlii, care a fost instalat recent.
În cadrul vizitei efectuate la Cocieri, de comun cu directorul și colectivul instituției de învățământ din localitatea dată, a fost analizată și examinată posibilitatea de asfaltare a porțiunii de drum care începe de la drumul central local și care duce spre Liceul Teoretic ”Vlad Ioviță”.
Pe lângă proiectele investiționale și problemele cu care se ciocnesc la moment instituțiile de învățământ, drumurile din localitățile raionului Dubăsari, care sunt într-o stare deplorabilă, rămân o temă dureroasă pentru Președintele raionului, în special dacă este vorba de un drum de acces spre o instituție de menire socială, instituție de învățământ, oficiul medicilor de familie, casă de cultură sau altele. În satul Molovata, unde primar este dl Igor BRÎNZĂ, au fost vizitate mai mult obiecte de menire socială ca, Oficiul medicilor de familie, Liceul teoretic ”Ștefan cel Mare”. În urma discuției cu unii angajați de la Oficiul medicilor de familie, s-a observat necesitatea strictă de a repara porțiunea de drum din preajma instituției date, pentru a ușura accesul locuitorilor la serviciile medicale. S-a stabilit că va urma prezentarea unui demers către Direcția construcție, gospodărie comunală, pe numele Președintelui, pentru a da start procesului de reparație și reabilitare a drumului dat.
Totodată, domnul Președinte în cadrul vizitelor întreprinse s-a întâlnit și cu colectivele didactice pentru a le transmite personal cuvinte de felicitare cu ocazia ”Zilei profesionale a lucrătorilor din domeniul învățământ”, care în fiecare an este marcată la data de 5 octombrie, dorindu-le să educe și în continuare patrioți adevărați ai neamului, oameni cu suflet care să promoveze bunătatea, dar și le-a mulțumit pentru susținerea de care au dat dovadă în momentele grele de activitate a Consiliului raional Dubăsari.
De asemenea la întrunire au participat și angajați și responsabili din cadrul Consiliului raional Dubăsari.
Tatiana GHERB,
Secția informare, transparență și relații cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Proiectele investiționale și problemele stringente ale obiectelor de menire socială din raionul Dubăsari, discutate și analizate de Președintele raionului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta