Harta site-ului
Ajutor
Programul de granturi mici pentru susţinerea iniţiativelor democratice anunţă o nouă competiţie
Programul de granturi mici pentru susţinerea iniţiativelor democratice anunţă o nouă competiţie

Ambasada Statelor Unite ale Americii are plăcerea de a anunţa o nouă competiţie deschisă pentru obţinerea granturilor în cadrul programului de granturi mici pentru susţinerea iniţiativelor democratice. Ambasada invită ONG-urile şi mijloacele independente de informare în masă din Moldova să prezinte proiecte care ar contribui la dezvoltarea democraţiei şi societăţii civile în Moldova. 

Programul de granturi mici pentru susţinerea iniţiativelor democratice a fost iniţiat în anul 1994 ca un mecanism flexibil care ar permite ambasadelor americane să susţină dezvoltarea democraţiei în Europa Centrală şi de Est, Eurasia şi CSI. În Moldova, programul şi-a început activitatea în 1996. Comisia pentru susţinerea iniţiativelor democratice activează în calitate de organ executiv, iar majoritatea membrilor comisiei reprezintă agenţiile guvernului american care activează în Moldova. Programul este administrat de Secţia Cultură şi Presă.

Granturile sunt acordate în baza unui concurs. Deciziile depind de eligibilitatea solicitantului şi de calitatea cererii de finanţare. După aprobarea de către comisia din cadrul ambasadei, cererile sunt supuse examinarii tehnice şi aprobării finale în cadrul Departamentului de Stat din Washington D.C., SUA. Examinarea finală determină concordanţa cu cerinţele programului şi acurateţea bugetului. 

Pentru această competiţie, Ambasada SUA solicită proiecte legate de următoarele teme: 

Educaţia civică 
Consolidarea şi promovarea societăţii civile şi instituţiilor democratice; 
Independenţa mass mediei, accesul liber la informaţie, libertatea exprimării, transparenţa în conducere şi buna guvernare; 
Participarea publicului la luarea deciziilor; 
Instituţionalizarea unor procese deschise, pluraliste şi democratice la nivel local;. 

Proiectele propuse trebuie să ducă la realizarea unor rezultate concrete şi să răspundă la următoarele întrebări: 

1. Care este problema şi de ce este ea importantă? 
2. Care este soluţia pe care aţi identificat-o pentru problema respectivă? 
3. Ce instrumente vor fi utilizate pentru a măsura cu exactitate gradul de remediere a problemei? 

Programul NU POATE finanţa: 

Ajutor umanitar sau activităţi de caritate; activităţi politice şi de partid; cercetări ştiinţifice: conferinţe şi/sau călătorii individuale în străinătate; activităţi comerciale; programe de sănătate; proiecte ce presupun dezvoltarea instituţională primară a organizaţiilor. 

Eligibilitatea este limitată la organizaţiile nonprofit şi mijloacele independente de informare în masa din Moldova. Finanţarea directă a organizaţiilor din America sau state terţe nu este posibilă în cadrul acestui program. 

Participanţii la concurs nu sunt obligaţi să includă co-finanţare de la alţi finanţatori. Totuşi, proiectele care includ contribuţii în natură sau financiare suplimentare din alte surse decât cele ale guvernului american vor fi mai competitive deoarece co-finanţarea demonstrează un angajament puternic de a realiza activităţile planificate şi vor fi considerate mai eficiente din punct de vedere al cost-eficienţei. 

Perioada grantului: maxim 12 luni 

Suma grantului: maxim $24,000 (Vă rugăm sa verificaţi informaţia de pe site-ul nostru cu privire la etapele de finanţare). 

Procesul de prezentare a cererilor: Participanţii trebuie să prezinte proiectele în format electronic. Instrucţiunile detaliate despre procesul de prezentare a proiectelor pot fi găsite la adresa http://moldova.usembassy.gov/democracy-grants.html  

Termenul limită pentru prezentarea proiectelor: Toate proiectele trebuie depuse cel târziu până pe 15 februarie, 2011 ora 16:59 (ora Moldovei). Proiectele trimise după ora 16:59 nu vor fi eligibile pentru concurs. Începeţi procesul de depunere a proiectului din timp, asta vă va oferi suficient timp pentru a elimina probleme de ordin tehnic ce ar putea apărea. Nu vor exista excepţii privitor la termenul de prezentare a proiectelor. 

Informaţii suplimentare, cerinţele, formularul tip şi instrucţiunile pentru completarea acestuia pot fi găsite la adresa: http://moldova.usembassy.gov/democracy-grants.html  

Persoana de contact: Centrul American de Resurse, str. Al. Mateevici 75, Chişinău, Moldova, tel.: (+373 22) 85-17-06 or (+373 22) 85-17-07; fax: 85-17-20 E-mail: moldovagrants@state.gov

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Programul de granturi mici pentru susţinerea iniţiativelor democratice anunţă o nouă competiţie - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta